Video aktivoi asiakkaasi ja työntekijäsi

OneMinStoryn videotuotanto esitelty videolla 👆🏻

Kuinka videotuotanto kanssamme tapahtuu?

Videotuotanto ja sen prosessi herättää kysymyksiä. Siksi olemme koonneet tähän kronologisen tietopaketin, jossa kerromme mitä missäkin vaiheessa tapahtuu, miten me toimimme ja miten erotumme eduksemme. 

Et tarvitse aiempaa kokemusta videotuotannosta. Voimme jutella puhelimitse, mailitse, tai sopia tapaamisen kasvotusten.

1. Ajatus

Miksi video tehdään ja kenelle?

Keskustellaan ensin videon kohderyhmästä ja tavoitteista. Ketkä tahdomme tavoittaa, ja keihin vaikuttaa? Asiakkaan tavoite ja lähtökohdat ovat koko videon tuotannon perusta. Meille on erityisen tärkeää tavoittaa oikea fiilis kohderyhmästä ja lopullisen asiakkaan ongelmasta tilaajan omin sanoin, koska sen pohjalta ideoimme videon tyylin.

Ajatus hahmottuu. Videolle asetettu tavoite saavutetaan, kun video suunnitellaan ja toteutetaan aidosti palvelemaan kohderyhmää.

2. Videotuotanto hinta

Sopimus on syntynyt

Seuraavaksi teemme sinulle keskusteluun perustuvan tarjouksen videon tuotannosta. Hinta ja kustannukset arvioidaan tarvittavien työvaiheiden perusteella.

Hintaan vaikuttavat myös videon tekemiseen käytetyt tekniikat ja esiintyjät.

Kokonaishinta sisältää kaikki videotuotannon kustannukset kaikkine oikeuksineen, jotka on kirjattu eriteltyinä tarjoukseen. Hintaan sisältyy suunnittelu, kuvaukset, äänimaailma, musiikki, editointi ja viimeistely sekä sovittaessa niin myös julkaisu ja someversiot. Kokonaiskustannus yhdelle videolle on yleensä 2 000 – 10 000 €

Jos hyväksyt tarjouksen, sopimus on syntynyt. Videon tekeminen voi alkaa.

Hintaan ei tule yllätyksiä

Huolehdimme kaikista tuotannon vaiheista yhteisen suunnitelman mukaan sovittuun hintaan, aina videon jakamiseen asti. Perusajatuksemme on, että prosessin aikana hintaan ei tule yllätyksiä.

3. Suunnittelu

Yhteistyötä ja viestintää  

Käytämme videon suunnittelussa mahdollisimman paljon pilvipalvelua, mikä on ollut asiakkaidemme mieleen. Suunnittelutyökalun avulla voi tuottaa useampaa videota samanaikaisesti samassa organisaatiossa, ja julkaista suunnitelmat nähtäväksi tarkasti määritellyille tiimeille. Suunnitelman uusin versio on aina saatavilla, ja siihen voi perehtyä silloin kun kullekin parhaiten sopii. Vältämme raskaita sähköpostiketjuja, mutta lähetämme tietysti haluttaessa videon suunnitelman myös sähköpostitse ja sen voi ladata excelinä milloin vain.

Kommentoi suunnitelman ensimmäistä versiota

Kun videon suunnitelman ensimmäinen versio on valmis, julkaisemme sen suunnittelutyökalussa määrittämällesi tiimille ja omille tekijöillemme. Saat siis nopeasti nähtäväksesi kokonaisen suunnitelman. Tiimisi jäsenet voivat jättää kommentteja haluamistaan muokkauksista ja korjauksista kohtauksittain ja osallistua sillä tavoin videon tekemiseen. Hiomme kanssasi videon spiikkitekstejä, kuvitusta, tekstigrafiikkaa ja tunnelmaa, kunnes se on valmis.

4. Tuotanto

Ammattilaiset ahkeroivat – viestintä pelaa

Tuotantovaiheessa ammattilaiset ahkeroivat ja asiakas voi nostaa jalat pöydälle. Meille on tärkeää, että videotuotanto etenee, viesti kulkee ja kaikki osapuolet ovat ajan tasalla. Siitä pitää OneMinStoryssa huolen videon vastaava tuottaja.

Materiaalit kasaan 

Kun suunnitelma on lyöty lukkoon, kuvaamme, tuotamme ja keräämme tarvitsemamme materiaalin videon koostamiseen. Otamme mielellämme vastaan myös olemassa olevaa materiaalia.

Ääni luo videon rytmin 

Kun olet hyväksynyt käsikirjoituksen, voimme aloittaa voice-over -äänen tai suomalaisittain spiikkitekstin äänityksen, mikäli sellainen on videoon suunniteltu.

Tekijämme valitsevat sopivan äänimaailman ja musiikin, jotka luovat videon rytmin. Äänimaailma on tärkeä osa videota, ja kiinnitämme siihen erityistä huomiota. Jos yrityksellesi tehdään animaatiovideo, spiikkitekstin äänitysten jälkeen animaattori käyttää äänitettyä spiikkiä apunaan animaation rytmin luomisessa.

Jos ääntä ei kuunnella, tekstigrafiikka auttaa 

Usein käy niin, että esimerkiksi mobiililaitteella katsottuna tai messuilla videon ääntä ei kuule. Se on hyvä ottaa huomioon ja suunnitella videoon selkeyttävää tekstigrafiikkaa. Video voidaan halutessasi suunnitella toimimaan kokonaan tekstigrafiikan varassa. Nykyään spiikattu video kannattaa useimmiten tekstittää.

Ensimmäinen versio on jo kokonainen video

Ensimmäinen versio videosta on kokonainen video, ei paloja sieltä täältä. Tavoitteemme on osua komeasti kerralla maaliin ja tuottaa vähintään kokonainen kokemus, jonka voit kokea ja arvioida yleisösi tavoin ensivaikutelman kautta.

Video on valmis kun olet tyytyväinen

Palautteen ja kommenttien avulla teemme tarvittavat korjaukset ja muokkaamme videosta lopullisen version. Jatkamme videon muokkausta niin pitkään, kunnes olet tyytyväinen ja video on viimeistä silausta myöten valmis.

Korjaukset ovat yleensä pieniä, ja joskus niitä ei tarvita lainkaan. Uskomme, että se on hyvän suunnittelun ja sujuvan viestinnän ansiota. Siksi voimme antaa etukäteen tarkan kustannusarvion, ja yhdessä verkostomme ammattilaisten kanssa voimme pitää siitä myös kiinni.  Palvelemme asiakkaitamme kaikkialla maailmassa samalla konseptilla ja videotuotannon parhaalla osaamisella.

5. Toimitus

Kun videon lopullinen versio on valmis, voit ladata sen itsellesi ja jakaa sitä haluamallasi tavalla. Lähetämme videosta myös erillisen linkin kaikille tiimin jäsenille.

Toimitamme videon Full HD -tiedostona, joka sopii sellaisenaan kaikkiin yleisiin videopalveluihin. Tiedoston formaatti voidaan sopia miksi tahansa tunnetuksi videoformaatiksi.

Vaikuta eri kielillä 

Kokonaispalveluumme sisältyy valmiin videon lokalisaatiot eri kielille. Lokalisaatio sisältää käännökset, spiikkaukset ja tekstien päivitykset. Kieliversion kustannus on murto-osa koko projektin kustannuksesta, eli sitä kannattaa ehdottomasti harkita. Voit tilata kieliversion joko videon yhteydessä tai sen jälkeen.

Toteutamme myös harvinaisempia videomuotoja, kuten esimerkiksi ulkomainonnan pystyformaatin videoita ja 360 asteen videoita. Niiden toteutus otetaan huomioon jo suunnittelun yhteydessä.

6. Julkaiseminen

Tarvitsetko apua julkaisuun

Tarjoamme myös apua videon julkaisuun ja julkaisukanavien valintaan. Koska videotiedosto markkinointipäällikön inboxissa ei ole riittävä lopputulos videon tekemiselle. Ihmisten täytyy nähdä se jotta he voivat vaikuttua, ja lopulta toimia ottaakseen yhteyttä sinuun.

Julkaisemme videon puolestasi optimoidusti YouTubessa ja varmistamme, että videosi saa runsaasti katseluita kohderyhmästäsi välittömästi julkaisun jälkeen.

7. Video hakutuloksena

Video on erottuva ja pitkäikäinen hakutulos yrityksellesi 

Pidämme huolen, että jatkossa videosi näkyy myös Googlen yleisessä tekstihaussa tärkeimmillä hakusanoillasi, missä video hakutuloksena on erittäin erottuva.

Video hakutuloksena googlessa
Video hakutuloksena sanahaulle ”Mediatili” Googlessa.

 

Youtubessa optimoitu julkaisu ja julkaisun alun vahvistus mainonnalla vaikuttaa koko videon historian ajan. Se vaikuttaa löydettävyyden lisäksi siihen, kuinka YouTube suosittelee videota muiden videoiden katsojille. On ehkä ratkaisevasti coolimpaa jakaa kavereille video, jolla on yli tuhat katsojaa, kuin se jolla on 34.

Suosittelemme lämpimästi hyödyntämään osaamisemme videon jakelussa. Harkitusti julkaistulla videolla saat huomattavasti tehokkaampaa näkyvyyttä ja teet parempaa tulosta. Varmistat, että kohderyhmäsi näkee videon ja voi toimia tavoitteesi mukaan. Kun tarvitset videollesi hyvän tekijän ota yhteyttä, me vastaamme sinulle.