thumbnailOtiskko pätee erityisesti kun tehdään videota uusien asiakkaiden kiinnostuksen herättämiseksi ja aktivoimiseksi. Syy on se, että potentiaalinen asiakas haluaa ensisijaisesti kuulla, että pystytte ratkaisemaan asiakkaan ongelman heille kiinnostavalla tavalla. Jos tässä vaiheessaa asiakkaaksi tulemista videossa sanotaan, että tämä tuote on paras siihen tai tuohon, se voi häiritä, koska asiakas haluaa varata tuon päätöksen itselleen. Videon aikana ja sen jälkeen hän muodostaa itse mielipiteensä. Se on hänen roolinsa, ja sen tuoma valta tekee videon katsomisesta osaltaan hauskaa ja jännittävää hänelle. Tämä asetelma tekee videotuotannosta haastavan leikin. Katsojan odotus on ylitettävä.

Toinen variaatio asetelmasta on opettaminen, varsinkin historian tunnit. Jos kerrot pitkän historian aloittaen alasi synnystä ja päätät sen siihen, että se kaikki on johtanut tuotteesi syntyyn ja olet ollut alusta saakka mukana, se on tylsää, koska kukaan ei usko sinua, sanotaanko nyt vaikka eturistiriidan takia. Tiedän, että jotkut vanhat brändit tekevät näitä tarinoita joskus, mutta ne ovat tylsiä.

Molemmat edelliset esimerkit ovat muuten ostos-tv:n helmasyntejä. Ostos-tv perustuu toistoon, ja sen aivoja pesevään voimaan. Sinun videosi saa asiakkaalta yhden, ehkä kaksi katsomiskertaa.

Positiiviseen!: Voit tehdä tulkintoja ja suoraa tuotteesi kehumista videosi tekstissä, nimittäin asiakasreferenssivideolla. Kun asia tulee asiakkaan suusta, joka on jo katsonut tuotevideon, ostanut tuotteen, maksanut ja käyttänyt sitä ja julkisesti omilla kasvoillaan kehuu sitä nyt interwebissä, hän puhuu totta. Asiakasreferenssivideon käsikirjoitus tehdään etukäteen ja lähetetään asiakkaasi hyvästyttäväksi. Jos olet onnistunut sitouttamaan asiakkaasi esiintymään videossa, hän kyllä osaa odottaa, että tuote tullaan esittämään positiivisessa valossa, joten tuskin hän yllättyy, kun teksti on kehuvaa. Luonnollisesti hänen näkemystään täytyy kunnioittaa, sillä sehän on koko asiakasreferenssivideon idea ja tekemisen syy. Hänen näkemyksensä. Hyvän ensimmäisen version kirjoittaminen on vain hyvää palvelua, sillä hänellä on omiakin töitä tehtävänään.

Kirjoittaja: Antti Sipilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *