Tiivistämällä luot arvoa videolla

Tapasimme Digital Media Finlandin CEO:n Jari Muikun kanssa, koska halusin kysyä häneltä mikä on hänen mielestään videotuotannon rooli yritysten käytössä laajemmin katsottuna digitaalisen median kentässä. Jari on digitaalisen median asiantuntija ja hän kirjoittaa mm. Markkinointi ja Mainonta – lehteen ajankohtaisia kolumnia työnsä ohessa konsulttina.

Juttua olisi riittänyt pitempäänkin. Vaskoolin pohjalle kohtaamisen kuvatusta tekstistä jäi tiivistäminen. Aiheen mukaisesti video editoitiin n. minuuttiin. Leikkauspöydän lattialle piti jättää joitain helmiä, kuten Jarin kertoma Benjamin Franklinin lainaus:

”Kirjoitan sinulle pitkästi, koska minulla ei ole aikaa kirjoittaa lyhyesti.”

Toimistomme sijaitsee samassa toimistohotellissa, ja tapasin Jarin käytävällä videon julkaisun jälkeen. Hän muistutti, että mm. Facebookissa tilastot osoittavat nyt juuri pidemmän videon olevan kasvussa. Näin on. Pidemmän videon kärkihahmoiksi tarvitaan persoonia jotka ovat esiintymisellään vangita yleisönsä ruudun ääreen pidemmäksi aikaa. Työelämässä nämä hahmot ovat vielä kovin harvassa, ja yhteistyö vloggaajien tai tubettajien kanssa tulee varmasti yleistymään.

Tavallinen virkamies Virtanenkin voi onnistua videolla tekemällä työtä sen eteen, että tiivistää olennaisen asian ja tuottaa oivalluksen yleisölleen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *