Puhelin kadessa videon katsominen ja jakaminenVideo ei välineenä sisällä enää kovinkaan paljon uutuusarvoa. Se on vakiintunut vaikuttamisen väline digitaalisessa maailmassa. Katsoja on kiinnostunut vain omasta kokemuksestaan. Se tarkoittaa sitä, että katsottavaksi valitaan sellaisia videota, jotka kiinnostavat jo ennen kuin play-nappulaa painetaan. Miten jaat videosi niin, että ihmiset päättävät katsoa sen?

On kaikkien etu, että hyvät videot tulevat nähdyksi. Siksi ohessa pari ehdotusta:

1. Luo uniikki tulokulma videollesi

Ihmiset ovat kiinnostuneet uusista näkökulmista ja toimintatavoista. Mitä uutta on videossasi, sen tekemisessä tai tavassa jolla jaat sen? Kerro se esittelytekstinä videollesi. Parasta on tietenkin videon tulokulman miettiminen jo ennen videon tekemistä ja suunnittella videon sisältö sen mukaan. Jos sinulla on esimerkiksi valmiina tuotevideo jonka haluat jakaa, voit ideoida videon jakamisen yhteydessä näkyvän esittelytekstin vaikka näillä tavoin:

  • Kerro mikä on kaikkein hienoin kuriositeetti tässä videossa. Kerro myös videon saamasta vastaanotosta. Yksityiskohta ja referenssi herättävät kiinnostuksen.
  • Ole rehellinen. Ole yllättävän rehellinen.
  • Kerro pieni tarina teidän tekijöiden ja tilaajien tuntemuksista videon tekemisen yhteydessä.
  • Jos olet sitä mieltä että videosi on hehkutuksen arvoinen, niin hehkuta! Aidosti. Repäise vähän pelihousujasi, uniikisti ja yksityiskohtaisesti jos mahdollista. Ei kannata kuitenkaan feikata hurmiota.
  • Jaa kunniaa. Kehu videon tekijöitä ja myös omaa tilannutta tiimiäsi. Ihmiset haluavat nähdä miten nämä ihmiset saivat kunniaa, jotta saisivat itse kunniaa, ja katsovat videon.
  • Ole hauska. Vedä hatusta ideoimalla porukalla. Älä kuitenkaan yritä liikaa. Tarkoitus on, että videon esittelyteksti on lukijalle hauska, ei sinulle. Testaa kysymällä joiltain, katsoisitko tämän videon tällä tekstillä?
  • Lausu jotain painavaa videosta. Pidä huoli siitä, että se on jotain, mikä myös lunastuu videon katselussa.
  • Ja näin edelleen. Sinä osaat kyllä.

2. Kehystä video artikkelilla tai blogipostauksella

Artikkelin tai blogipostauksen ympäröimänä video saa rutkasti lisää relevanssia. Syntyy vaikutelma, että jakava taho on nänhyt erityistä vaivaa tekemällä sekä tekstin, että videon ja laittaa aidosti uskottavuutensa peliin tämän asian suhteen. Asetelma on heti kiinnostavampi. Artikkelin teksti antaa mahdollisuuden nopeasti todeta aiheen kiinnostavuus ja vaikka sitten skipata loput ja käynnistää suoraan video. Artikkeli luo videolle myös arvokkaan kontekstin. Se petaa videon vaikutukselle paikan luomalla sille positiivisen ja hyväksyvän odotuksen. Kirjoitetun tekstin hakukone-edut ovat kiistattomat ja varsinkin, jos video embeddattu Youtubesta käsin, Google arvostaa korkealle artikkeliasi, jossa on mukana video.

Muitakin toimivia uusia ajatuksia on varmasti olemassa. Laita kommenttia tähän alle tai Twitteriin jos herää sanottavaa tai jaettavaa näistä ajatuksista. Ja videoita jakoon!

P.S. Vanhempaakin videota voi muuten jakaa uudestaan, jos tekee sen uudella tavalla.

Kirjoittaja: Antti Sipilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *