highfive videotuotanto video onnistui helsinki 22 copyTulee joskus pohdittua, miksi jotkut videot onnistuvat erityisen hyvin. Analyysin pohjalle jää kunkin projektin oma kulttuuri, sen tekemisen meininki. Meidän tekeminen on lähellä asiakasta. Tästä olemme kiitollisia. Palvelemme asiakasta, mutta videot tehdään aina jossain määrin yhdessä aiheen omistajan kanssa. Kun yhteinen kulttuuri toimii hyvällä tekemisen meiningillä, niin homma menee putkeen.

Pelko on vihollinen

Jokainen, joka on mukana projektissa on mukana siksi, että osaa jotain, tai tietää paremmin jotain videon aiheesta tai yleisöstä kuin muut. Jokainen osaa ainakin pyytää apua tai kysyä mitä tämä tarkoittaa, ja miksi? Tuloksen kannalta on tärkeää, että kaikki tekevät sitä mitä osaavat parhaiten. Yhteisen kulttuurin kannalta on tärkeää, että tehdään aidosti ja rohkeasti, luottamuksen, ei pelon kautta. Jos pelottaa, tulee helposti esim. puututtua asioihin jotka ovat kesken, tai ratkaisuihin joita ei itse ymmärrä. Olet luova, voit kysyä ja osaat tai tiedät jotain enemmän kuin muut, joten voit osallistua.

Luova tekeminen vs. tekeminen

Luovat tekijät elävät luovan työn tekemisestä. Jos vauhti tekemisestä otetaan pois toistuvasti, luovuus kärsii. Hyvin virtaavaa flowta ei kannatta turhaan katkaista, sillä sen uudelleen käynnistäminen on työlästä. Siksi tekemisen aikana kommunikoinnin on hyvä soljua sujuvasti. Muutoin luovasta tekemisestä voi jäädä jäljelle vain tekeminen.

Vähän ekstraa

Se ekstra, minkä motivoituneet luovat tekijät antavat itsestään, sielunsa syövereistä tai elämän kokemuksestaan projektiin, muodostaa usein suuren osan siitä videon hyvyydestä, joka ylittää tilaajan ja katsojan odotukset. Flow-tilassa, jonka voisi suomentaa myös tekemisen meiningiksi, ekstra irtoaa kuin itsestään. Siitä rakentuu hyvän videon taika. Videon tuotantovaiheessa pyrin siksi huolehtimaan, että kaikilla on mahdollisuus hyvään tekemisen meininkiin.

Vinkki

Yleinen tekijä poikkeuksellisen hyvin onnistuneissa videoissa on ollut realistisen tiukka deadline. Kun tiedetään, että video täytyy esittää tiettynä päivänä, saadaan helposti kaikki keskittymään yhteiseen tekemiseen.

Kirjoittaja: Antti Sipilä, CEO

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *