Moi,

Edessäsi on kolmas jakso Tarinan Takana -videoblogista ja tällä kertaa aiheena on oivallus. Palaute on (kuten aina) tervetullutta, missä tahansa kanavassa ja jos tykkäsit, niin laita jakoon! Jos tarvitset apua oman tarinasi tiivistämiseen ja videon toteuttamiseen, ota yhteyttä!

Mitä siis on kyse?

Jos me halutaan muuttua – ja muuttaa maailmaa, tarvitaan oivallus. Koska oivallus luo asian uudeksi, ja se mahdollistaa toivon. Ja ilman toivoa ei voi motivoitua muutoksen toteuttamiseen.

Tarina johdattaa

Tarina on käytännössä oivalluksen kuljetusväline. Se on paketointi jonka avulla oivallus jaetaan skaalautuvasti median kautta.

Toimivan tarinan ihme on se, että erilaiset ihmiset voivat uniikin persoonansa ja kipeän mielensä kautta kokea sen eri tavoin, mutta tarinan oivallus on heille silti sama.

Case Tuhkimon

Kun alistettu Tuhkimo laittaa lasikengän jalkaansa, sadun henkilöt oivaltavat, että Prinssin valittu onkin Tuhkimo, eivätkä vilpilliset siskopuolet. Samalla me oivallamme Tuhkimon tulleen palkituksi vilpittömyydestään. Me kaikki oivallamme tarinan opetuksen samalla tavalla, vaikka olemme erilaisia tai eri mieltä siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *