broken familyLuemme, katselemme ja kuuntelemme tarinoita, koska odotamme niistä olevan meille iloa ja hyötyä. Tarina sinänsä ei kuitenkaan ole se mitä niistä haemme. Haemme tarinoista niiden mahdollisesti sisältämiä helmiä, meitä henkilökohtaisesti koskettavia elämyksellisiä oivalluksia. Elämyksellisen oivalluksen myötä saamme uutta kokemuksellista tietoa sellaisella tavalla, mikä muuttaa ajatteluamme syvällisesti. Elämyksellinen oivallus on se erityisen nautinnollinen hetki, jona tajuamme tarinan pointin henkilökohtaisella tasolla, ja huomaamme olevamme muuttuneet jollain tasolla sen johdosta. Siksi hakeudumme aktiivisesti tarinoiden pariin ja maksamme niistä. Me haluamme muuttua.

Tarinat ja tuotteet

Se, että tiedämme tuotteen olevan olemassa, ei saa meitä toimimaan. Vasta kun tuotteen tarina saa meidät oivaltamaan elämyksellisesti jotain, haluamme toimia, kertoa elämyksestämme muille ja ostaa sen. Digitaalisen median aikana tuo kaikki on hyvin nopeasti käsillä. Etevät markkinoijat löytävät uusia oivalluksia ja liittävät niitä tuotteisiinsa ja brändeihinsä jatkuvasti.

Visualisointi on erittäin tehokas keino oivalluksia tuottavien tarinoiden luomisessa. Haluan havainnollistaa sanomaani jakamalla palan Hans Roslingin neroutta. Rosling luo tilastoista kertoviin tarinoihinsa elämyksellisiä oivalluksia visualisoinnin avulla.

Kirjoittaja: Oneminstory, Antti Sipilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *