Tarinankerronnasta on puhuttu markkinointipiireissä jo hyvän aikaa – mekin olemme siihen osallistuneet. Tarina on markkinointikeino, jolla sitouttaa asiakkaita ja toisaalta viestiä selkeästi. Storytelling, tarinankerronta, tarinallistaminen… So what? Tai pikemminkin: then what?

Miten hyvä tarina tehdään?

Kysymys sisältää vastauksen. Tarinan kertominen on brändisi tekemistä yksi viesti kerrallaan. Valmistautuminen on tiettyyn pisteeseen saakka tervetullutta, mutta työ ei etene vain puhumalla siitä. Aloita luomaan tarinaa yksi sisältö kerrallaan niin, että asiakkaasi voivat osallistua ja tulla osaksi tarinaasi. Tee se fiksusti, niin kuin itse toivoisit tehtävän, jos olisit yleisössä.

Haastamme sinut! #MyStoryHaaste

Nyt aloitetaan! Tee Twitteriin maksimissaan minuutin video siitä, mitä sinä tahdot saada aikaan – tarinastasi. Älä keskity videon tekniseen puoleen, vaan sisältöön. Kerro omin sanoin, minkä ongelman yrityksesi ratkaisee ja miten muutat maailmaa. Mikä on myymäsi ajattelutapa/elämäntyyli? Minkä muutoksen haluat saada aikaan? Merkitse videosi #MyStoryHaaste -tägillä. Haluamme rikkoa esteet videon tekemisestä ja auttaa sinua aloittamaan oppimisen. Lisäksi voit saada palautetta ja vähintään näkyvyyttä. Tehdään yhdessä suomalaisista yritystarinoista maailman parhaita!

Viisi pointtia viime hetken vinkkiä:

  1.  Asiakkaasi eivät ole yksinkertaisia, vaan aavistavat mitä on pinnan alla. Jätä siis pinnan kiillotus muille (siihen löytyy ammattilaisia) ja keskity aitouteen.
  2. Älä myy palvelua tai tuotetta – myy muutosta tai tapaa ajatella ja elää. KONE ei myy hissejä, vaan People Flow:ta. Airbnb ei ole asuntojen vuokrauspalvelu, vaan elämäntapa.
  3. Kyse on kokonaisuudesta. Tarinaa ei voi eristää Yritys/About us -sivulle. Aloita rakentamaan ja kertomaan sitä nyt.
  4. Tarina ei ole staattinen! Se elää, kasvaa ja kehittyy yrityksen ja sen asiakkaiden mukana. Se ei ole koskaan valmis. Muista, että rohkeus kertoa ja esiintyä kasvaa vain tekemisen kautta.
  5. Nyt ihan oikeasti, aloitetaan! #MyStoryHaaste on tarkoitettu juuri aloittamista varten, se on hyvä tekosyy osallistua ja ottaa ensimmäinen konkreettinen askel.

Vielä vähän lisää tietoa tarinasta sinulle, joka nautit prokrastinoinnista

Tarinatyyppejä on monenlaisia ja niitä voi aina jalostaa lisää. Onko tarinasi ytimessä musta hevonen? Tarina siitä, kuinka haastat suuria tekijöitä tinkimättömällä laadulla? Vai ehkä sittenkin olet yhdistänyt kaksi asiaa uudella, innovatiivisella tavalla? Tai mahdollistat ihmisille täysin uudenlaisen tavan elää tai yrityksille uuden toimintatavan?

Usein kuulee, että B2B-markkinoilla on vaikeampaa tehdä hyviä yritystarinoita. Voi olla! Mutta sen taakse ei kannata piiloutua, vaan ottaa se haasteena vastaan.

Kyse ei ole myyntitavoitteistasi tai perustamistarinastasi yksinään. Kyse on asiakkaistasi, todellisesta motivaatiostasi ja interaktiosta. Mitä asiakas näkee, kokee ja tuntee yrityksestäsi? Siihen liittyyvät kaikki arvot, historia, tavoitteet, visio, tuotteet, henkilöstö, fyysinen ympäristö, kulttuuri… niistä voi kirjoittaa ja puhua, mutta kukaan ei jaksa enää kuunnella yritysjargonia. Kerro siis tarinasi aidolla tunteella. Sitä paitsi se on paljon hauskempaa! Vieläkö olet täällä?

p.s. Olemme julkaisseet Videopalvelun! Sen avulla pääset kertomaan tarinaasi suurelle yleisölle ketterästi, helposti ja nopeasti. Enää ei ole tekosyitä jättää videoita tekemättä ja tarinoita kertomatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *