Video on mullistanut yritysten viestinnän

 

Tänä päivänä kaikki ostajat, varsinkin yritysten ostajat katsovat paljon videoita tutkiessaan eri vaihtoehtoja, ennen kuin ottavat yhteyttä myyjään. 70% yritysten hankintoja varten tutkimusta tekevistä ilmoittavat käyttään apunaan videoita verkossa. Minkälaisia videoita he katsovat? Ostajan polku kohti asiakkuutta kulkee erilaisten videoiden kautta kussakin tutkimuksen vaiheessa. Ohessa kuvaus kustakin videoiden käytön vaiheesta ja suositukset siitä miten niihin tulisi panostaa.

1. Kiinnostus ja tietoisuus

Videosi tarvitsevat yleisön. Jotta ihmiset saadaan tietoiseksi ja kiinnostumaan yrityksen asiasta on tehtävä sisältömarkkinointia ostokokemuksen alkupäässä. Informatiivisia ja viihdyttäviä videoita. Kuten yllä.

Videon tehokas käyttö sisältömarkkinoinnissa on muuttunut nopeasti. Vielä vuosi sitten saattoi jakaa puolentoista minuutin tuoteanimaation Youtube-linkillä some-kanavaan, kuten Twitteriin ja sai kohtuullisesti reaktiota. Tänään, ei niin paljon. Syy on se, että ihmiset eivät halua klikata enää linkkiä joka vie pois kanavasta, jollei sille ole syytä, varsinkaan mobiilissa. Some kanavat suosivat palvelukokemuksen suunnittelussa natiivivideota, eli kyseiseen palveluun ladattua videota. Video, joka on suoraan kanavassa ja käynnistyy itsestään, saa katseluita, koska sen katselu helppoa. Videon tarkoitus on luoda kiinnostus ja emotionaalinen momentti jatkaa brandin sivuille tai jakaa se. Tutkiva ostaja klikkaa eteenpäin, jos hänellä on tarve juuri ko. palvelulle. Muille video on erinomaista ja erottuvaa palvelua.

  • Kiinostusta herättävää, informatiivista, mutta kevyttä. Kute yllä.
  • In feed, 15 – 60 s. (Twitter max. 30s, Instagram max 15 s. )
  • Mobiilikokemus. Suuri osa katseluista on mobiilissa.
  • 50 % kokonaispanostus budjetista ja omasta työhön tähän vaiheeseen, mukaan lukien pieni mediabudjetti. ( Jos olet esim. Cheek tai Ville Tolvanen ja sinulla on jo laaja seuraajajoukko, et tarvitse mediabudjettia laisinkaan. ).

2. Tutustuminen

Tässä vaiheessa tutkiva ostaja uppoutuu videoihin brändin omilla verkkosivuilla. Hän odottaa törmäävänsä ensin  n. minuutin mittaiseen omaperäiseen tuoteintro – videoon tai kohtuullisen laadukkaaseen explainer videoon, koska video on  ylivoimainen tapa tutustua uuteen asiaan verkossa.  Jos sitä ei löydy, hän kahlaa eteenpäin  tutkien ja opetellen sivuston rakenteeen sattuman varaisessa järjestyksessä tekstisivujen ja pdf – casekuvausten läpi kohti yhteyspistettä esim. ladattavaa opasta, mitä hän ei ole välttämättä vielä ole halukas lataamaan, koska ei halua vielä jättää yhteystietojaan.
Tarjoa siis introvideo tässä kohtaa, etusivulla tai laskeutumissivulla, jotta ihminen saa parhaan mahdollisen tutustumisen kokemuksen.

  • Tuotteen tai palvelun introvideo. Esim. tällainen.
  • Brändin sivuilla. 1 – 2 min. ( Embedded )
  • 25% panostuksesta tähän vaiheeseen.

3. Viimeinen kierros

Kun introvideo on nähty, jatketaan tutkimusta sen muodostaman tunteen vallassa. Nyt ollaan valmiita ja halutaan ( jos halutaan) sukeltaa itse suunnistaen syvemälle. Tarjolla on hyvä olla useita opastusvideoita, asiakasreferenssejä, ja vaikka nauhoitettuja webinaareja. Näistä ostaja valitsee itse jonkun tai muutaman katsottavakseen ja katsoo ne ehkä vain osittain, mutta se riittää jos niistä saa oikean suuntaisen mielikuvan vahvistuksen. Näillä videolla on tärkeä vakuuttava vaikutus ja ne kertovat, että yrityksessä on syvyyttä ja todellista tekemistä. Varsinkin uudenlaista innovaatiota sisältäviä tuotteita ja palveluita hankittaessa asiakasreferenssien olemassa olo on hyvin tärkeää. Nämä videot kertovat yrityksen kulttuurista, minkä takia tapa millä ne tarjotaan ja brändin sopiva läsnäolo näissä videossa on tärkeää.

  • Tuotetuki- ja opastusvideot
  • Asiakasreferenssit
  • Wanhat webinaarit
  • n. 1 – 3 min. Webinaarit up to 1 h.
  • 25%  kokonaispanostuksesta tähän vaiheeseen.

4. Myynnin jälkeen

Myynnin jälkeen voidaan vahvistaa asiakaskokemusta tukeamalla asiakasta videoilla käytön ohjeista ja toisten käyttäjien videoilla. Jos ostaja saadaan seuraajaksi jossain kanavassa, hänelle voi tarjota kuratoituja toisten tuottamia, mutta brändin aiheiksi sopivia videoita. Lisämyyntiä voidaan tarjota suoraan siihen tarkoitetulla erillisellä videolla.

  • Asiakaskokemusta vahvistavat videot
  • Uusien tuotteiden osalta paluu kohtaan 1.

P.S. Jos haluat ehdotuksen videotuotannon käytöstä sinun liiketoiminnassasi, oli se iso tai pieni – Ota yhteyttä. Vastaamme pian.

 

Kommentit (4)

    1. Kiitos kommentista Mikko. Linkedinissä ei ole natiivivideon mahdollisuutta tällä hetkellä ( Slidesharen kautta oli jonkin aikaa) ja tuo puolikas lause oli sitä editoidessa jäänyt kummittelmaan. Kiitos kun huomautit!

    1. Youtube videot pelaavat suoraan Linkedinissä. Kaikilla Youtuben mausteilla ja tunnuksilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *