Vain muutos on pysyvää, joten oppiminen on tärkeintä.
Vain muutos on pysyvää, joten oppiminen on tärkeintä.

Pidin esityksen sosiaalisen median hyödyistä Meeting Park Eventsin aamiaistilaisuudessa.

Oppiminen on paras asenne somessakin

Pohtiessani esitystä ja tehdessäni tutkimusta sitä varten, kävi selväksi, että oppiminen on avain – no kaikkeen työelämään, ja myös sosiaalisen median hyödyntämiseen tehokkaasti.

Koska vain muutos on jatkuvaa ja kiihtyvää – meidän paras kilpailuetumme, kaiken työelämän ja liiketoiminnan perusta on oppiminen. Jatkuva ja nopea oppiminen antaa meille aikaa suunnitella työmme suuntaa, ennen kuin maailma tulee ja pakottaa meidät muuttumaan. Tässä sosiaalinen media voi antaa ratkaisevan edun. 

Otetaan esimerkki: Vegaaninen eli kasvisruokavalio ilmiönä, joka koskettaa hirveän monta alaa. Jos olit aktiivisesti somessa, sait aikaa reagoida ja ymmärtää muutoksen laajuuden kuukausia, jopa vuosia enemmän, kuin perinteisiä medioita seuraamalla. Ajattele esim. ravintoloitsijaa jolle tämä villitys alkaa juuri nyt valkenemaan… olishan se kiva ollut ymmärtää jo pari vuotta sitten ja tarttua mahdollisuuteen innolla ja ajalla, luoda omia ideoita ja reseptejä, ilmettä ja mainontaa – siis johtaa itse sitä omaa markkinaa.
Kuin nyt hikisenä alkaa googlamaan takahuoneessa että ”mistä hitosta niitä soijapihvejä saa?”
Voi myös kuvitella millaiseen asiakaskokemukseen nuo kaksi erilaista asetelmaa johtavat.

Jaoin esityksessäni myös oman ajatukseni oman somen vastuullisesta jatkuvasta haltuun ottamisesta, eli sen puutarhoimisesta. Se tarkoittaa että osallistun tarkoituksen mukaisesti, ohjaten toisia käyttäjiä ja alustojen algoritmejä tunnistamaan mitä haluan jatkossa oppia lisää. Ja sitä sitten saan. Jatkossa alustat tulevat kehittymään kiinnostusten kohtaamisessa vielä enemmän, mutta mitä enemmän osallistut, sitä paremmin ne toimivat. Ohessa parhaat palat, alle minuutissa.

Kun oppiminen on tavoite, ja tahallisen addiktion kohde somessa, se ohjaa kaatumaan oikeaan suuntaan ja tapaan käyttää somea oman uran ja elämän edistämiseksi.

Esityksen kalvot voit selata alta. Ota yhteyttä minuun jos haluat jutella tästä lisää tai kertoa asiakkaallesi jotain kiinnostavan videotuotannon avulla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *