Female mechanic fixing stuffMarkkinointi on opettamista. Kohdennetunkin markkinointiviestin opiskelu on kuitenkin täysin valinnaista. Ihmiset eivät edes halua tietää oppivansa heille suunnatusta markkinoinnista. He haluavat kyllä oivaltaa asian itse, mutta eivät halua tehdä työtä sen eteen. Mieluummin opimme vahingossa. Markkinointimateriaalin laatuvaatimukset ovatkin huikeasti korkeammat kuin keskimääräisellä opetusmateriaalilla.

Ensivaikutelmasta on puhuttu paljon. Se on kuulemma hirveän tärkeää liiketoiminnassa. Ensimmäinen kerta on tärkeää myös oppimisessa. Homma toimii niin, että peilaamme ja vertaamme aina uusia oppimiskokemuksiamme ensimmäiseen kertaan kun kuulimme ja opimme asiasta. Otetaan esimerkki:

Leena 6 v. menee esikouluun. Hän saa kuulla pihalla kaveriltaan ensimmäistä kertaa, että autoissa on moottori ja se on hurja juttu varsinkin Bemareissa ja siinä on kaikenlaisia osia ja bensaa joka räjähtää ja kaverin isä on tosi taitava mekaanikko ja se on aina tosi likainen kun se korjaa niitä moottoreita autojen alla. Kaverin kertomus on hieman aggressiivinen ja kosteakin se on. Tästä muodostuu Leenalle kokonaismielikuva, johon liittyy vahvasti myös kokemuksen laadullinen elämys. Sen jälkeen Leena saa elämässään kuulla moottoreista useita kertoja. Hän tulee aina muistamaan ja vertaamaan kuulemaansa siihen ensimmäiseen oppimiskertaan ja muodostaa suhtautumisensa moottoreihin sen pohjalta, kunnes saa omia kokemuksia moottoreista. Vai saako?

Ensimmäinen kerta on tärkeä. Sen päälle rakennetaan asian ja ihmisen välisen suhteen tulevaisuus.

Miten siinä voi onnistua parhaalla tavalla?

Minun unelmieni oppimiskokemus on turvallinen, yllättävä ja tarina. Siihen on pakattu juuri sopivan kokoinen nautinnollisen selkeä ensikokemus ja juuri oikeassa järjestyksessä. Se on visuaalinen ja viihdyttävä; musiikkikin olisi mukavaa. Unelmakokemukseeni liittyy jännittävä ennakko-odotus ja sen voi nauttia vapaaehtoisesti juuri oikeaan aikaan – milloin vain. Sen voi jakaa kavereille, koska siinä on jakamisen arvoinen oivallus. Lisäksi tiedän etukäteen kuinka kauan kokemukseni tulee kestämään, jotta voin sitoutua suuntaamaan täyden keskittymiseni siihen.

Minun unelmakokemukseni ei ole inter-aktiivinen, koska en halua keskeyttää kokemustani tehdäkseni työtä. Syventävien aktiivisten harjoituksien aika on ensikokemuksen jälkeen, vaikka ihan heti sen jälkeen. Hyvä ensikokemus asiasta näet pitää huolen siitä, että oppilaan suhtautuminen lisäharjoitteita kohtaan on positiivinen.

Arvasit oikein, se on video.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *