button blog PNG300Se miltä videosi käynnistyskuva, ns. thumbnail, näyttää sivuillasi tai muualla verkossa, on jopa yhtä merkityksellistä, kuin se mitä sisältöä videosi sisältää. Tämä johtuu siitä, että molempien relevanssi on toistensa ehto. Jos videon ulkoasu ei houkuta klikkaamaan videota käyntiin ja luo positiivista odotusta sille, niin videota ei katsota, tai se ei vaikuta tehokkaasti, jos se katsotaan.

Videon käynnistyskuvan eli thumbnailin ulkoasun tehtävät ovat:

  1. Houkuttaa painamaan miellyttävällä designillä.
  2. Luoda positiivinen odotus videon sisällölle.

Toinen kohta on yhtä tärkeä kuin ensimmäinen. Ilman sitä ei synny jännitettä katsojan odotusten ja sisällön välille, mikä parhaimmillaan luo vaikutuksen kunnarin, kun odotukset lunastetaan ja ylitetään. Odotukset voidaan luoda myös tahallisesti vääriksi, kun viritetään yllätystä katsojalle. Tahattomasti luodut alhaiset odotukset vaikuttavat hämäävästi ja latistavat tunnelman, jo ennen kun video on edes alkanut.

Miten kannattaa toimia?

Thumbnailia voi ja kannattaa vaihtaa. En usko anaaliseen A-Ö testaukseen,( toki olisi kiintoisaa kokeilla sitä), vaan näkemykseen, jota kokeillaan, ja seurataan uusien katsojien kokemuksia. Päätökset joutuu
tekemään vajaalla tiedolla.

Tosi tarina

Meillä oli jokin aika sitten eräs oma video, johon lisättiin oikein räväkkä thumbnaili. Mailiin alkoi tulemaan poikkeavan nopeasti tarjouspyyntöjä. Harmi, että ne tarjouspyynnöt olivat meille aivan vääränlaisia. Oli pakko vaihtaa sitä thumbnailia ja siihen ne meille sopimattomat tarjouspyynnötkin loppuivat. Nyt juuri vaihdetun etusivumme videon thumbnailista on tullut positiivista palautetta. Kommentoikaa!

Kirjoittaja: Antti Sipilä, CEO

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *