yritysvideo blogi kuva pieni

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta yritysvideo, Antti Sipilä?

Yritysvideo voi olla vanhentuneen tuntuinen sana, mutta se on edelleen yleisesti käytössä. Sillä voidaan välittää yrityksen ilme ja sen sanoin kuvaamaton henki ja aikomus, ethos.

Mikä siinä on tärkeää?

Ihmiset haluavat nähdä yrityksen tekstuurin, tekemisen meiningin ja tahdon. Ihmisiä halutaan nähdä ja halutaan nähdä ovatko he oikeita, aitoja. Yritysvideon tekeminen on asiakaspalveluteko, heittäytyminen asiakkaan nähtäväksi hänen edukseen. Yritys osoittaa nähneensä vaivaa tehdessään videon asiakasta varten. Hyvä yritysvideo erottaa yrityksen videottomasta, ja siitä, jolla on huono video. Yritysvideon tyyli kertoo siitä miten yritys ajattelee. Siitä voi vetää johtopäätöksen miten se hoitaa tulevaa asiakkuuttani.

Miksi videoita tehdään niin vähän?

Videon tilaamisesta on usein vähän kokemusta ja se koetaan epävarmana ja tuntemattomana. Voi olla huonoja kokemuksia itse tehdyistä tai opiskelijatyönä tilatuista videoista. Ala näyttäytyy kirjavana verkossa, ja siitä voi olla vaikeaa saada otetta. Kustannus voi tuntua isolta, suhteessa esim. verkkosivu-uudistukseen.

Miksi yritysvideo kannattaa tilata ammattilaiselta?

Jos todella tarvitsee videon ja päättää teettää videon, se kannattaa tilata ammattilaiselta. Yritysvideot vaikuttavat tehokkaasti niin hyvässä kuin pahassakin. Ammattilaisen kanssa saat ulkopuolisen näkökulman markkinointiisi, mikä on olennaisen tärkeää toimivan viestin muotoilussa. Amatööri ei osaa katsoa asiaa yleisön näkökulmasta, eikä ymmärrä asiakkaasi ja sinun liiketoimintasi vaatimuksia. Huono yritysvideo on turha ja vahingollinen yrityksen imagolle. Aika ja raha menee hukkaan sen kanssa pyöriessä tuolla maailmalla. Luottamusta ja yhteyksiä jää syntymättä. Sen ajan hinta on paljon kovempi kuin kalliin videon tuotantokulut, sen tuotosta ja hyödyistä puhumattakaan.

Mistä hyödyistä, puhutaan nyt kuitenkin niistä?

Yritysvideo on edelleen näkyvä virstanpylväs. Se tekee yrityksen hengen näkyväksi ajassa, omalle henkilöstölle ja yleisölle. Siitä voi olla ylpeä. Kun se julkaistu, se tekee työtään täsmälleen ja väsymättömästi 24/7 aina ja juuri silloin kun asiakas verkossa niin haluaa, vuosien ajan. Se on näkyvä todiste siitä, että yrityksessä tehdään jotain eikä nysvätä. Se on näyttämistä eikä väittämistä, asiakaspalvelua parhaimmillaan.

Antti Sipilä

OneMinStoryn tekemiä yritysvideoita.

Kommentit (2)

  1. Tänään tuli töissä myös palaverissa esille, että yritysvideo voisi olla hyvä seuraava steppi saadakseen lisää näkyvyyttä. Kaikille annettiin ensi viikolle aikaa keksiä jotain omia ideoita videota varten, joten katsotaan mitä sitä tässä keksisi. Mietin juuri tuota samaa, että videosta tulee niin helposti halvan oloinen, jos ei ole ihan ammattilaiset asialla. Pitääpä ehdottaa, että saadaan ihan kunnon kuvaajat ja leikkaajat!

    1. Hyvä idea! Kerro myös, että suunnitelmaan tarvitaan särmää, oivallus ja aitoutta, jos haluatte somessa sille kiinnostusta. T. Antti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *