OneMinStoryn Antti Sipilä, Mitä kuuluu?

Vuoden lopulla on tehty ja julkaistu paljon kiinnostavia videoita, joiden kautta olemme tutustuneet uusiin ja aiemmin tuttuihin yrityksiin uudella tavalla. Esimerkkinä esittelyvideo Perheyritysten liiton valitsemasta vuoden perheyrityksestä Lindström Groupista. Sen kautta pääsimme syventymään omistajuuteen ja omistajuuden johtamiseen, minkä koimme hyvin kiehtovaksi aiheeksi.

Korona-ajan väistyminen näkyy myös rekrytointivideoiden lisääntymisenä. Yritykset uskaltavat jälleen katsoa tulevaan ja tarvitsevat näkymän toteutukseen uusia tekijöitä ja ammattilaisia.

Jatkuvan sisällöntuotannon edut nousevat esille

Markkinointiin suunnatussa videotuotannossa on vahvasti aiemmin vaikuttanut projektiluontoisuus. Yritykset näkevät videotuotannon useimmiten yhtenä, tiettyyn kampanjaan, tuotteeseen tai palveluun sidottuna projektina, eikä haluta kurkottaa liian kauaksi. Meidän tehtävänämme tulevaisuudessa on tuoda esiin jatkuvan sisällöntuotannon tarjoamat edut ja hyödyt. Vastoin yleistä käsitystä jatkuvuus luo joustavuutta. Kun kuukausittainen tuotannon ajankohta on etukäteen tiedossa, voidaan itse sisältö muokata hyvinkin nopeasti uudelleen ja fokusta korjata johonkin akuutimpaan aiheeseen. Sisältö syntyy hetkessä, mutta suunnitelmallisuus synnyttää hetken. Sitoutuminen on aina pelottavaa, mutta pitkällä tähtäimellä voi suhteellisen nopeasti laajentaa sisällöntuotantoa suunnitelmallisemmaksi, strategisemmaksi ja tuottavammaksi, mikä helpottaa myyntiä ja auttaa lopulta säästämään myös kustannuksissa. Haluamme jatkossa olla strateginen sisällöntuotantokumppani projektikumppanuuden lisäksi.

Mikä videossa viehättää?

Video antaa luvan päästää irti ja siirtyä ratista matkustajan paikalle. Se voi viedä minne tahansa ja saamme vain nauttia kyydistä. Se luo kohtaamisia, kertoo tarinoita ja tutustuttaa meidät tuntemattomaan. Ensimmäiset kolme sekuntia videosta riittävät synnyttämään katsojalle aidon mielikuvan ihmisestä, mitä valokuva ei voi tehdä. Yhden videon kautta teemme tutkimusmatkan, joka tapahtuu kuin itsestään. Työstämme katsojana tarinan kautta paljon tekemättä itse töitä. Oikein toteutettu videoviestintä luo katsojalle mielikuvan, jossa organisaation henki, tavoite ja tekemisen meininki tulevat käsin kosketeltavaksi. Video voi auttaa luomaan täysin uuden mielikuvan entuudestaan tutusta yrityksestä ja romuttaa kaikki aiemmin syntyneet uskomukset, hyvässä ja pahassa.

Mitä näkyy teidän yrityksenne horisontissa? Ota yhteyttä niin puhutaan lisää siitä, miten kerromme teidän tarinanne yleisölle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.