”Aletaaks tekee animaatioo” – kysyy animoitu Antti Sipilä animaatiosarjassa Kuplat. Kuplat on OneMinStoryn omakuva yrityksen arjesta, jossa on tarkoitus tehdä näkyväksi tiiminhenki viihdyttävän sisällön avulla. Animaatiovideossa hahmot kohtaavat työpaikan vesiautomaatilla keskustellakseen sisällöntuotantoon liittyvistä ajankohtaisaiheista. Aiheena on esimerkiksi ollut osuva kehtaamisen ketsuppipullo, mikä viittaa ylitseampuviin ja emojitäytteisiin julkaisuihin sosiaalisen median kanavissa. Toinen osuva aihe on postauskammo, joka syntyy, kun kynnys uuden julkaisun tekemiseen kasvaa.

Ytimessä tiimihenki ja tekemisen meininki

Kuplat on taidonnäyte videotuotantoyhtiöltä, jonka erikoisosaamista on erilaisten yritysvideoiden suunnittelu ja tuotanto. Alle minuutin klipit käsittelevät napakasti alaan ja osaamiseen liittyviä aiheita, samalla esitellen yrityksen erikoisosaamista. Video viestii paljon myös yrityksen hengestä, energiasta ja tyylistä. Ajassa ja alassa ollaan tiukasti kiinni, muttei otsa rypyssä. Alle minuutin videot esittelevät yhtäaikaisesti yrityksen työntekijät, alan ajankohtaisilmiöitä sekä yrityksen tarjoaman ratkaisun esiteltyyn ongelmaan. Jokainen sekunti on tarkkaan harkittu ja huolella suunniteltu, mikä ulkopuoliselle viestii tekemisen meiningistä pilke silmäkulmassa. Allekirjoittaneen mielestä jopa rekrytointivideo parhaimmillaan.

Kehtaamisen ketsuppipullo poistaa postauskammon

Kehtaamisen ketsuppipullo toimii vertauskuvana harvaan tapahtuvalle yliampuvalle postaamiselle sosiaalisen median kanavissa. Kun julkaisuja tehdään harvoin, saattaa yhteen kertaan patoutua liikaa painetta ja postaus ikään kuin ryöpsähtää yli. Ketsuppipullon liian kova puristaminen aiheuttaa emojien täytteisen tilittävän ja maailmaa syleilevän julkaisun, minkä kaiku saattaa kuitenkin jäädä vaisuksi. Kun julkaisupulloon kohdistuva paine on tasaisempi, julkaisuja tulee säännöllisesti ja paineet eivät kasaudu. Kun ketsuppipulloa puristellaan tottuneesti ja säännöllisesti, ylilyöntejä ei tapahdu ja postauskammo laimenee.

Minkä ajankohtaisaiheen sinä haluaisit nähdä Kuplissa seuraavaksi?

Katso kaikki jaksot täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *