Kenen vastuulla on teidän yrityksen sisällöntuotanto?

Miten asiakas löytää teidät verkossa? Voitko sanoa, että hänellä on aito mahdollisuus kohdata palvelunne kiinnostavan sisällön kautta? Kyselymme mukaan kaikki yritysten markkinoinnista vastaavista toivoisivat, että he voisivat julkaista enemmän sisältöä. Siihen toiveeseen asia usein myös jää. Kun pitäisi tehdä sisältöä tehtävä jää usein jumiin pitäisi – sanan kohdalle. Se on surullista, sillä asian murehtiminen vie sekin energiaa, ilman minkäänlaista tulosta. Vaatimus kiinnostavan sisällön julkaisemiselle on tässä ajassa kova haaste ja sitä on liki mahdotonta toteuttaa jos ei ole osaamista tai kokemusta entuudestaan. Mistä edes aloittaa?

Kuten kaiken muunkin tavoitteellisen työn sisällöntuotannon voi jakaa osiin. Ensin analysoidaan asiakkaan tarpeet ostopolulla, ja sen mukaan rakennetaan sisältösuunnitelma. Sen jälkeen tuotanto voi alkaa ja sen laatua ja sitä kautta tuloksia voidaan jatkuvasti parantaa tiedon ja analyysin avulla. Le täältä lisää OneMinStoryn  jatkuvan videotuotannon prosessista.  

Oletko kuullut siitä yrittäjästä, joka teki yhden videon someen ja tuli maankuuluksi miljonääriksi? Moni siitä haaveilee, mutta paljon useampi on rikastunut määrätietoisella ja suunnitelmallisella tekemisellä kuin haaveilemalla tai murehtimisella.

Sisällön kautta kiinnostunut asiakas vaatii vähemmän myyntiä

Sisällön kautta palvelusta kiinnostunut asiakas on lähtökohtaisesti jo kiinnostunut ja lähestyy palvelun toimittajaa innolla, verrattuna esim. pakkohankinnan edessä olevaan asiakkaaseen. Tätä kutsutaan inboundiksi, eli sisään päin tulevaksi myynniksi. Toisin kuin skeptisen asenteen avaamiseen, johon tarvitaan mustan vyön myyjä, sisään päin tuleva asiakas on valmis yhteistyöhön ja odottaa mielenkiinnolla lisätietoa ja palvelua. 

Mistä nuo sisäänpäin tulevat asiakkaat tulevat ja kuulevat yrityksestä? Sieltä missä he ovat: Kiitos pandemian, kaikki toimii nyt viimeistään digitaalisesti verkossa. Jos kyselyitä ei verkon kautta tule, tai ne ovat vääränlaisia tai ne eivät päädy asiakkaiksi, ongelma on, että asiakkaille ei ollut tarjolla käytännön mahdollisuutta kiinnostua teistä. Verkossa visuaaliset sisällöt ja kiinnostavat tarinat tai otsikot herättävät kiinnostuksen. Ne myös tukevat hakukonelöydettävyyttä. 

Ulkopuolelta erottaa kiinnostavat asiat helpommin

Yrityksen tai yhteisön sisältä sen arvioiminen asiakkaan näkökulmasta on todella harvinainen kyky, kun taas ulkopuolinen voi nähdä yrityksen ainutlaatuiset ja kiinnostavat piirteet hetkessä. Yksittäiset projektit paaluttavat ja tempovat yrityksen imagoa väistämättä jäykästi. Pitkäaikainen ja asiakkaan ostopolkuun perustuva kumppanuus sisällöntuottajan kanssa varjelee ja auttaa vahvistamaan yrityksen omaa ääntä ja itseluottamusta tarinan kerronnassa. Se vetää asiakkaan lähemmäksi.

Videosta voi jalostaa helposti erilaisia sisältöjä

Visuaalisesta sisällöstä video on ylivertainen kiinnostuksen herättäjänä ja sosiaalisen median näkyvyyden kasvattajana. Algoritmit rakastavat videoita ja antavat niille enemmän näyttökertoja erityisesti silloin, kun uutta sisältöä ilmestyy säännöllisesti. Mikä parasta videotuotannon yhteydessä syntyy myös valokuvia joita voi käyttää mainonnassa ja sisältöjen promotoinnissa.

Millainen video saisi juuri oman kohderyhmän kiinnostuksen heräämään? Ennen kuin kokemusta yhteistyöstä on, on pakko voida luottaa johonkin. OneMinStory tarjoaa siihen prosessin, jossa ostopolkujen kartoituksen ja asiakkaan tunteiden kautta kussakin vaiheessa rakennetaan vastaavia tunteita huomioiva ja palveleva sisältöohjelma. Kaikki sisällöt eivät valmistu heti, mutta asiakkaasi tarpeet alkavat täyttymään verkossa paremmin vasta kun sisältöjen tekeminen aloitetaan. Sisällöntuotannossa ei ole kysymys sinun, vaan asiakkaasi tunteista – häpeän ja epävarmuuden tunteista on mentävä ammattimaisesti yli jotta voidaan palvella asiakasta. 

Tehokas ja joustava tuotanto vapauttaa aikaasi

Yksittäisen videon tuottaminen on kova ponnistus ja vie paljon resursseja ja energiaa. Aikaa kuluu helposti kuukausia. Säännöllisellä sisällöntuotannolla tämä prosessi kevenee niin, ettei lukuisia palavereita tarvita, ja sisältö on juuri sitä mitä toivotaan. Yrityksen aikaa ja energiaa vapautuu omaan ydintekemiseen sekä energiaa ja ideoita lisäävään vapaa-aikaan. Samalla sisältökatalogiin karttuu monenlaisia sisältöjä erilaisiin tarpeisiin muokattavaksi myös jatkossa. Se on arvokasta IP:tä joka on osa yrityksen tasetta. 

Yhdellä kuvauskerralla voidaan kuvata yritykselle mainosvideo ja tuottaa materiaalia podcastiin. Se voidaan litteroida tekstimuotoon blogiksi ja editoida eri mittaisiksi videoksi jotka sopivat eri somekanaviin. Jokaisesta sisällöstä karttuu oppia ja malleja jotka helpottavat edelleen tekemistä jatkossa. Läheskään jokaista sisältöä varten ei tarvitse tallentaa uutta materiaalia, kun olemassa olevaa arkistoa, sen editointia ja animaatiota voidaan hyödyntää. 

Jatkuva yhteistyö mahdollistaa nopeamman vastaamiseen syntyviin tarpeisiin

Toisin kuin joku voisi ajatella, jatkuva tuotantosopimus ei ole jäykkä ja kankea tapa toimia, vain päinvastoin joustavampi ja nopeampi kuin yksittäinen projekti. 

–Jos yrityksessä huomataan, että joku tuote tarvitsee nyt nopeasti lisää näkyvyyttä, voidaan tuottaa tuotevideo osana sisältö ohjelmaa.  Kun kaikki tekemisen elementit, eli ostopolun kautta määritelty ja tekemällä opittu äänensävy, tavoitteet ja roolit sekä yhteyshenkilöt ja hallinnon prosessit ovat valmiina on lähtö itse tekemiseen tietenkin paljon nopeampi. Tällöin säästetään aikaa jopa kuukausia normaaliin prosessiin verrattuna ja kulutkin putoavat huomattavasti.

Mutta mistä tiedän miten sisältö toimii? 

Omien sisältöjen kulutuksen data on kuin yrityksen kaikuluotain. Kun omien sisältöjen toimivuutta osataan tulkita voidaan viestiä ja palveluntarjontaa muokata. Ostopolun ongelmakohtiin tuotetaan sopivaa informatiivista sisältöä ja se auttaa asiakasta tekemään positiivisen ostopäätöksen. Sisältöjen saamat reaktiot ja käyttödata luovat aivan uuden reaaliaikaisen asiakastiedon lähteen sellaiselle yhteisölle, joka ei ole sitä aiemmin hyödyntänyt. Tuoreen asiakastiedon saaminen vaatii toistuvaa sisällön tuotantoa, kiteyttää OneMinStoryn toimitusjohtaja Antti Sipilä. 

Sisältö voi olla video palvelun valmistusvaiheesta, käyttöopastus, arvomaailmaa avaava podcast, esittely yrityksen parhaista tekijöistä tai kiinnostavasta historiasta –  juuri sitä, mikä lisää yleisön kiinnostusta, luottamusta ja ostohalua heidän tunteittensa ja tarpeidensa mukaan ostopolun valitussa kohdassa.

– OneMinStory Expert Creative palvelussa teemme sisältösuunnitelman asiakkaalle aina ostopolkujen kartoituksen perusteella. Sieltä löytyy syvin asiakasymmärrys, mutta myös hyvä näkymä markkinan kehitykseen, Sipilä kertoo. 

– Myös yrityksen brändin pitää olla tunnistettava, sen tulee näkyä ja sen sisältöä saadaan laadukkaalla sisällöllä yleisölle vahvistettua. Graafinen ilme ja tunnistettavuus nousevat esille jokaisesta tuottamastamme sisällöstä, Antti Sipilä kertoo.

Miksi säännöllinen sisällöntuotanto kannattaa:

 1. Sosiaalisen median algoritmit suosivat säännöllistä julkaisijaa.
 2. Yksittäisiä sisältötilauksia edullisempi ja vaivattomampi tapa toimia.
 3. Parantaa markkinoinnin ja myynnin tuloksia sisään tulevien yhteydenottojen avulla.
 4. Parantaa hakulöydettävyyttä ja kasvattaa yhteisön digitaalista jalanjälkeä
 5. Tavoittaa ja jää mieleen, jos ei ensimmäisellä, niin neljännellä kerralla.
 6. Sisältöjen käyttötieto on reaaliaikaisen asiakastiedon lähde.
 7. Kasvattaa yleisöä.
 8. Käynnissä olevan sisältöohjelman puitteissa voi reagoida nopeasti ajankohtaisiin sisältötarpeisiin. 
 9. Sisältöohjelma turvaa sisällön tuotannon jatkuvuuden ja muokattavuuden esim. avainhenkilöiden vaihtuessa.
 10. Kerryttää laadukasta ja tunnistettavaa materiaalia omaan mediapankkiin ja yhtiön taseeseen.
 11. Vapauttaa työntekijöiden resursseja ja energiaa omaan tekemiseen.
 12. Lisää kiinnostusta yritystä kohtaan ja helpottaa rekrytointia.

Ota yhteyttä OneMinStoryyn

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *