Jatkuvan videotuotannon edut verkossa

Yritysten ja yhteisöiden viestinnässä ja markkinoinnissa sarjamuotoinen sisällön tuotanto ja erityisesti videotuotanto on kannattavaa tutkitusti, mutta myös siksi, ettei sitä vielä monikaan yritys tee ja siksi se on myös aito mahdollisuus erottua ja valloittaa markkinaa. Tunnettuja menestyjiä jatkuvan videotuotannon käytössä ovat mm. Suomen parhaaksi kasvuyritykseksi palkittu Smartly ja yhdysvaltalainen Vaynermedia. Ohessa on listattuna jatkuvan videotuotannon kuusi etua.

Video tutustuttaa yleisön ihmiseen tai animaatiohahmoon

Sisäänrakennettu etu videolla suhteessa muihin medioihin on se, että videon avulla voi tutustua ihmisen persoonallisuuteen verkon yli. n. 3 – 6 sekuntia videota riittää katsojalle, että hän kokee tuntevansa ihmisen. Sen jälkeen puhuva pää -videon itseisarvo onkin käytetty loppuun jos ei sisältö muutoin ole kiinnostavaa.

Yleisö muistaa sinut

Yleisöä kiinnostaa tietää, mitä mahdollisesti seuraavaksi tulee. Jos luot kiinnostavaa sisältöä ja vihjaat tekeväsi sen kohta uudestaan, luot samalla uuden odotusta jokaisen sarjan jakson yhteydessä. Yleisö on utelias ja kiinnostunut siitä,  mitä seuraavalla kerralla tapahtuu. Sarja ja brändi pysyy siis heidän mielessään siinä välissä – Se tarkoittaa koko ajan !

Oppiminen

Jatkuvassa tekemisessä tapahtuu jatkuvaa oppimista. Jatkuva oppiminen on somessa VALTAVA juttu. Saat palautetta ja datan jokaisesta sarjasi jaksosta, ja voit soveltaa sitä seuraavan videon aiheen valintaan ja tekemiseen. Oppiminen ja henkinen kasvu todella motivoi tiimiäsi jatkamaan, ja sen kautta pääsette liiketoiminnassanne aallon harjalle.

Sarja on helpompi löytää

Yleisön on  helpompi löytää videosarja kuin yksittäinen video. Tämä johtuu siitä, että sarjassa on yksinkertaisesti useampia ainutlaatuisia tärkeimpiä ominaisuustietoja*, jotka internetin hakukoneet indeksoivat olevan yhteydessä toisiinsa.

Joten mitä enemmän jaksoja luot sarjaasi, sitä todennäköisemmin videosi  ja yrityksesi löydetään, ja siitä puhutaan ja siihen luodaan yhteyksiä.

*Otsikot, url, kuvaukset, linkit, tagit, ja optimoidut avainsanat.

Vinkki: Voit tehdä nykyisistä olemassa olevista videoistasi sarjan YouTubessa, luomalla soittolistan. Voit tehdä eri sarjoista omat listat ja uudet videot voi laittaa asettumaan automaattisesti eri soittolistoille tagin tai kuvauksessa olevan sanan mukaan.  Tällöin YouTube ehdottaa varmemmin seuraavaa jaksoa sarjasi katsojille.

Sosiaalinen media suosii jatkuvan videotuotannon tekijää

Sosiaalisen median alustat, Facebook, YouTube ja Linkedin keräävät tietoa jokaisesta käyttäjästään erilliseen tiedostoon sen algoritmia varten. Tuon tiedon avulla algoritmi päättää kenelle ja milloin sen kannattaa kukin sisältö näyttää. Videolla on preferenssi suhteessa muihin sisältöihin kaikkien alustojen jakelussa, ja jatkuvat tuottajat ovat mm. YouTuben hakunostojen lemmikkejä. Koska video pitää katsojat alustalla tehokkaasti, ja palvelut kilpailevat käyttäjien suosikkivideoalustan asemasta, on videon mainostaminen eli videon jakelu tehty mahdollisimman kannattavaksi yrityksille. Videon jakamisen edistäminen on yksi alustojen kilpailluimpia piirteitä ja tehokkain tapa tavoittaa kohdennettu yleisö.

Videomainoksella tuotettu konversio sivulle on Facebookissa todennetusti kaikkein edullisin muoto mainostaa tuloksellisesti tällä hetkellä.

Videosarja erottaa kilpailussa

Hyvin harvat yritykset globaalisti katseltunakin luovat verkossa tunnistettavissa olevaa sarjamuotoista videotuotantoa, jolla on selkeä oma ääni. Sen tuottaminen on vain suunnittelua ja aloittamista vaille. Itse olen tehnyt sitä joitakin kymmeniä jaksoja

Lisäksi meidän Instagramissa näet sinne sopivaa mobiiliystävällistä videotuotantoa, joka mahdollisesti jopa houkutteli sinut lukemaan tätä tekstiä.

Esimerkkkinä vielä pidemästä videomuodosta, tämä Googlen työntekijä tekee hienoa videosarjaa Nat and Friends . Pidän kaikesta siinä, paitsi pituudesta – tietty tekisin itse minuutin jaksoja. Koska aika on aikaa.

Miten aloitat jatkuvan videotuotannon

Aloittamista varten käydään läpi tekemisen perusteet kohderyhmän ja tavoitteen kautta ja suunnittellaan idea, konsepti ja muoto sarjalle valittujen kanavien ja kohderyhmien mukaan, ja aloitetaan sitten tekemään sitä suunnitelman mukaan.

Työkaluina tekemisessä toimivat jatkuvasti saatavilla olevat tekijät ja valmiiksi suunniteltu videoittesi liikegraafinen ilme mikä yhdistää videot toisiinsa ja pitää sen tunnistettavan brändin sopivasti ja toistuvasti esillä. Kanavakohtainen sarjan formaatti määrittää minkä muotoisia videoita fyysisesti, esim 16:9 tai 1:1 me editoimme jatkuvasti liiketoimintasi aiheista eri kanaviisi, missä voit näet heti mitattuna seuraukset ja voit oppia heidän reaktiostaan, minkä johdosta voidaan heti parantaa videoiden laatua ja vaikutusta, sekä oppia myös näkemystä ihan liiketoimintasi ytimeen. Asiakkaiden käyttäytymisestä ja tuntemukista reaaliajassa ei koskaan ole liikaa tietoa.

jatkuvan videotuotannon prosessi kolmessa vaiheessa, workshop, konsepti ja ensimmäinen jakso, sujuva tuotanto ja oppiminen

 

Kanavakohtainen formaatti

Pitäisikö olla pystyvideota, vai vaakaa? Tarvittaessa on hyvä käyttää molempia. Kun annamme tarjouksen se sisältää aina juuri teidän tarpeiden mukaiset versiot valmiista videosta teidän kanavianne varten. Niiden tuotanto ei ole meille mikään ongelma kun videon tarina ja materiaali ovat jo valmiina. Uusia kanavaversiota voidaan tarpeen mukaan kokeilla ja lisätä ajan myötä helposti, ja muuttaa niitä jos ja kun kanavat muuttuvat.

Kuinka usein?

Ei välttämättä kannata hirttää itseään kiinteään joka torstaiseen julkaisuaikatauluun. Suunnittelu kannattaa ja julkaisukalenteri on avuksi, mutta täytyy joustaa toiminnan ja markkinan mukaan. Saat kaikki sarjan hyödyt kun julkaisuväli on sellainen, että yleisö tunnistaa sarjan, ja voit hyödyntää sen eteenpäin vievää momenttia kohderyhmässä. Oppimisen ja löydettävyyden hyöty sekä yleisön muistijäljen kasvu on suurinta, kun tekijöillä on kädet savessa myös jatkuvasti. Meidän tekijät tekevät videoita joka tapauksessa jokaisena työpäivänään ja oppivat myös muista projekteistaan, tuoden sinun videoosi mukanaan uusimman osaamisensa.

Hinta?

Investoimme ensimmäisen videon tuottamiseen yhteisen työskentelytapaamisen, eli workshopin verran aikaa, jotta lähdemme aloitamme tekemään videoita kiinnostavaan suuntaan. Suunta voi, ja sitä korjataan matkan varrella jatkuvasti. Yleisön reaktioista oppminenhan oli yksi tärkeimmistä syistä miksi videoita lähdettiin alun perin tekemään. Videoille sovitaan jatkuvaan tilaamiseen kiinteä tuotantokustannus, jonka puitteissa toimitaan. Formaatin ansiosta tilaamisen voi tehdä kuka tahansa teidän organisaatiosta esimerkiksi yhdellä sähköpostilla. Ei tarvita turhia palavereja aloittamisen jälkeen, tai niitä voidaan pitää etänä. Tehdään, julkaistaan ja opitaan jatkuvasti parantaen. Lue lisää OneMinStoryn jatkuvan videotuotannon palvelusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *