Jatkuvan videotuotannon edut verkossa

Yritysten ja yhteisöiden viestinnässä ja markkinoinnissa sarjamuotoinen videotuotanto on kannattavaa. Sitä ei vielä monikaan yritys tee ja siksi se on myös huikea mahdollisuus erottua ja valloittaa markkinaa. Tunnettuja menestyjiä jatkuvassa videon käytössä ovat mm. Suomen parhaaksi kasvuyritykseksi palkittu Smartly ja yhdysvaltalainen Vaynermedia. Ohessa on listattuna jatkuvan videotuotannon viisi etua, ja lopuksi kerron miten pääset aloittamaan.

1. Yleisö muistaa sinut

Hienointa videosarjassa on, että yleisöä kiinnostaa tietää, mitä seuraavaksi tulee. Jos luot kiinnostavaa sisältöä ja lupaat tehdä sen kohta uudestaan, luot samalla odotusta jokaisen sarjan jakson lopussa. Yleisö on utelias ja kiinnostunut siitä, miten hoidat homman seuraavalla kerralla ja mitä silloin tapahtuu. Sarja pysyy siis heidän mielessään siinä välissä – Se tarkoittaa koko ajan !

2. Oppiminen

Jatkuvassa tekemisessä tapahtuu jatkuvaa oppimista. Jatkuva oppiminen on somessa VALTAVA juttu. Saat palautetta ja datan jokaisesta sarjasi jaksosta, ja voit soveltaa sitä seuraavan videon aiheen valintaan ja tekemiseen. Oppiminen ja henkinen kasvu todella motivoi tiimiäsi jatkamaan, ja sen kautta pääsette liiketoiminnassanne ns. pelin päälle.

3. Sarja on helpompi löytää

Yleisön on  helpompi löytää videosarja kuin yksittäinen video. Tämä johtuu siitä, että sarjassa on yksinkertaisesti useampia ainutlaatuisia tärkeimpiä ominaisuustietoja*, jotka internetin hakukoneet indeksoivat olevan YHTEYDESSÄ toisiinsa.

Joten mitä enemmän jaksoja luot sarjaasi, sitä todennäköisemmin videosi  ja yrityksesi löydetään, siitä puhutaan ja siihen luodaan yhteyksiä.

* Otsikot, url, kuvaukset, linkit, tagit, ja optimoidut avainsanat.

Huippu-Vinkki: Voit tehdä nykyisistä videoistasi sarjan YouTubessa, luomalla soittolistan. Voit tehdä eri sarjoista omat listat ja uudet videot voi laittaa asettumaan automaattisesti eri soittolistoille tagin tai kuvauksessa olevan sanan mukaan.  Tällöin YouTube ehdottaa varmemmin seuraavaa jaksoa sarjasi katsojille.

4. Sosiaalinen media suosii jatkuvan videotuotannon tekijää

Sosiaalisen median alustat, Facebook, YouTube ja Linkedin keräävät tietoa jokaisesta käyttäjästään omaan tiedostoon sen algoritmia varten. Tuon tiedon avulla algoritmi päättää kenelle ja milloin sen kannattaa kukin sisältö näyttää. Videolla on preferenssi suhteessa muihin sisältöihin kaikkien alustojen jakelussa, ja jatkuvat tuottajat ovat erityisesti YouTuben hakunostojen lemmikkejä. Koska video pitää katsojat alustalla tehokkaasti, ja koska palvelut kilpailevat käyttäjien suosikkivideoalustan asemasta, on mainostaminen eli videon promotoiminen tehty mahdollisimman kannattavaksi yrityksille. Videon jakamisen edistäminen on yksi alustojen kilpailluimpia piirteitä.

Videomainoksella tuotettu konversio tuotesivulle on Facebookissa selvästi kaikkein edullisin muoto mainostaa.

5. Videosarja voi erottaa kilpailusta

On totta, että useat yritykset tekevät paljon videoita ja luovat niiden avulla isoa kuvaa itsestään verkossa. Hyvin harvat yritykset kuitenkin globaalisti katseltunakin luovat verkossa tunnistettavissa olevaa sarjamuotoista videotuotantoa, jolla on selkeä oma ääni. Sellaisen tuottaminen on vain aloittamista vaille. Itse olen tehnyt sitä yli 20 jaksoa, ja asiakkaiden tuotannot ovat silti tulleet tehdyksi.

Sen videosarjan lisäksi meidän Instagramissa, joka mahdollisesti houkutteli sinut lukemaan tätä tekstiä, tämä Googlen työntekijä tekee hienoa pidempää videosarjaa Nat and Friends . Pidän kaikesta siinä, paitsi pituudesta – tietty tekisin itse minuutin jaksoja.

Miten aloitat jatkuvan videotuotannon?

Tekemisen aloittamiseen ei tarvita kuin idea, työkalut ja työvaatteet. Luonnostellaan yhdessä ydinidea sarjalle ja aloitetaan tekemään sitä. Työkalut ovat meidän joustavasti saatavilla olevat tekijät ja vaatteet on videoittesi inspiroiva liikegraafinen ilme ja sovittu formaatti, jonka avulla editoidaan jatkuvasti hyvän näköisiä videoita liiketoimintasi aiheista.

Kuinka usein?

Ei välttämättä kannata hirttää itseään kiinteään joka torstaiseen julkaisuaikatauluun. Siinä menee tekemisen hauskuus helposti tehokkuuden mukana. Täytyy joustaa toiminnan mukaan! Saat kaikki sarjan hyödyt kun julkaisuväli jää sellaiseksi että yleisö tunnistaa sarjan, ja voit hyödyntää sen eteenpäin vievää momenttia kohderyhmässä. Esim. kerran kvartaaalissa olisi kiva vähintään olla esillä. Oppimisen ja löydettävyyden hyöty sekä yleisön muistijäljen kasvu on suurinta, kun tekijöillä on kädet savessa mahdollisimman jatkuvasti.

Hinta?

Investoimme molemmat ensimmäisen videon tuottamiseen lyhyen workshopin verran aikaa, jotta lähdetään varmasti asiakastasi kiinnostavaan suuntaan. Sen ansiosta videoille voidaan sopia jatkuvaan tilaamiseen sopivasti houkutteleva kiinteä tuotantokustannus. Sovitun formaatin ansiosta tilaamisen voi tehdä kuka tahansa teidän organisaatiosta esimerkiksi yhdellä sähköpostilla. Ei turhia palavereja aloittamisen jälkeen! Tehdään, julkaistaan ja opitaan jatkuvasti parantaen.

Nähdään pian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *