Jatkuvan videotuotannon edut verkossa

Yritysten ja yhteisöiden viestinnässä ja markkinoinnissa sarjamuotoinen videotuotanto on kannattavaa. Sitä ei vielä monikaan yritys tee ja siksi se on myös huikea mahdollisuus erottua ja valloittaa markkinaa. Tunnettuja menestyjiä jatkuvan videotuotannon käytössä ovat mm. Suomen parhaaksi kasvuyritykseksi palkittu Smartly ja yhdysvaltalainen Vaynermedia. Ohessa on listattuna jatkuvan videotuotannon viisi etua, ja lopuksi kerron miten pääset aloittamaan.

1. Yleisö muistaa sinut

Hienoa videosarjassa on, että yleisöä kiinnostaa tietää, mitä mahdollisesti seuraavaksi tulee. Jos luot kiinnostavaa sisältöä ja vihjaat tekeväsi sen kohta uudestaan, luot samalla uuden odotusta jokaisen sarjan jakson yhteydessä. Yleisö on utelias ja kiinnostunut siitä,  mitä seuraavalla kerralla tapahtuu. Sarja ja brändi pysyy siis heidän mielessään siinä välissä – Se tarkoittaa koko ajan !

2. Oppiminen

Jatkuvassa tekemisessä tapahtuu jatkuvaa oppimista. Jatkuva oppiminen on somessa VALTAVA juttu. Saat palautetta ja datan jokaisesta sarjasi jaksosta, ja voit soveltaa sitä seuraavan videon aiheen valintaan ja tekemiseen. Oppiminen ja henkinen kasvu todella motivoi tiimiäsi jatkamaan, ja sen kautta pääsette liiketoiminnassanne aallon harjalle.

3. Sarja on helpompi löytää

Yleisön on  helpompi löytää videosarja kuin yksittäinen video. Tämä johtuu siitä, että sarjassa on yksinkertaisesti useampia ainutlaatuisia tärkeimpiä ominaisuustietoja*, jotka internetin hakukoneet indeksoivat olevan YHTEYDESSÄ toisiinsa.

Joten mitä enemmän jaksoja luot sarjaasi, sitä todennäköisemmin videosi  ja yrityksesi löydetään, ja siitä puhutaan ja siihen luodaan yhteyksiä.

* Otsikot, url, kuvaukset, linkit, tagit, ja optimoidut avainsanat.

Vinkki: Voit tehdä nykyisistä olemassa olevista videoistasi sarjan YouTubessa, luomalla soittolistan. Voit tehdä eri sarjoista omat listat ja uudet videot voi laittaa asettumaan automaattisesti eri soittolistoille tagin tai kuvauksessa olevan sanan mukaan.  Tällöin YouTube ehdottaa varmemmin seuraavaa jaksoa sarjasi katsojille.

4. Sosiaalinen media suosii jatkuvan videotuotannon tekijää

Sosiaalisen median alustat, Facebook, YouTube ja Linkedin keräävät tietoa jokaisesta käyttäjästään erilliseen tiedostoon sen algoritmia varten. Tuon tiedon avulla algoritmi päättää kenelle ja milloin sen kannattaa kukin sisältö näyttää. Videolla on preferenssi suhteessa muihin sisältöihin kaikkien alustojen jakelussa, ja jatkuvat tuottajat ovat mm. YouTuben hakunostojen lemmikkejä. Koska video pitää katsojat alustalla tehokkaasti, ja palvelut kilpailevat käyttäjien suosikkivideoalustan asemasta, on videon mainostaminen eli videon jakelu tehty mahdollisimman kannattavaksi yrityksille. Videon jakamisen edistäminen on yksi alustojen kilpailluimpia piirteitä ja tehokkain tapa tavoittaa kohdennettu yleisö.

Videomainoksella tuotettu konversio sivulle on Facebookissa todennetusti kaikkein edullisin muoto mainostaa tuloksellisesti tällä hetkellä.

5. Videosarja voi erottaa kilpailusta

On totta, että useat yritykset tekevät paljon videoita ja luovat niiden avulla isoa kuvaa itsestään verkossa. Hyvin harvat yritykset kuitenkin globaalisti katseltunakin luovat verkossa tunnistettavissa olevaa sarjamuotoista videotuotantoa, jolla on selkeä oma ääni. Sellaisen tuottaminen on vain aloittamista vaille. Itse olen tehnyt sitä yli 20 jaksoa

Tuon videosarjan lisäksi meidän Instagramissa näet siihen kanavaan sopivaa mobiiliystävällistä videotuotantoamme, joka mahdollisesti jopa houkutteli sinut lukemaan tätä tekstiä.

Esimerkkkinä vielä pidemästä videomuodosta,t ämä Googlen työntekijä tekee hienoa videosarjaa Nat and Friends . Pidän kaikesta siinä, paitsi pituudesta – tietty tekisin itse minuutin jaksoja. Koska aika on aikaa.

Miten aloitat jatkuvan videotuotannon?

Aloittamista varten käydään läpi tekemisen perusteet teidän tarpeen kohderyhmän ja tavoitteen kautta ja suunnittellaan teille ideat ja muodot sarjalle valittujen kanavien ja kohderyhmien mukaan, ja aloitetaan sitten tekemään sitä sovitun hinnaston mukaan.

Työkaluina tekemisessä toimivat meidän jatkuvasti saatavilla olevat tekijät ja valmiiksi suunniteltu videoittesi liikegraafinen ilme, ja kanavakohtainen sarjan formaatti, jonka avulla editoimme jatkuvasti hyvän näköisiä videoita liiketoimintasi aiheista eri kanaviisi tavoittamaan kohderyhmät mitattavasti ja oppimaan heidän reaktiosta, joiden avulla me voimme jatkuvasti parantaa videoiden laatua ja vaikutusta. Videoiden saamista reaktiosta saatte myös koko toimintaanne tuoretta näkemystä markkinan tilasta ja tunteista.

Miten jatkuva videotuotanto aloitetaan OneMinStoryn kanssa. Lopputuloksena kanavakohtainen formaatti ja sujuva jatkuva videotuotanto.

Kanavakohtainen formaatti

Pitäisikö olla pystyvideota, vai vaakaa? Tarvittaessa on hyvä käyttää molempia. Kun annamme tarjouksen se sisältää aina juuri teidän tarpeiden mukaiset versiot valmiista videosta teidän kanavianne varten. Niiden tuotanto ei ole meille mikään ongelma kun videon tarina ja materiaali ovat jo valmiina. Uusia kanavaversiota voidaan tarpeen mukaan kokeilla ja lisätä ajan myötä helposti.

Kuinka usein?

Ei välttämättä kannata hirttää itseään kiinteään joka torstaiseen julkaisuaikatauluun. Suunnittelu kannattaa ja julkaisukalenteri on avuksi, mutta täytyy joustaa toiminnan ja markkinan mukaan. Saat kaikki sarjan hyödyt kun julkaisuväli on sellainen, että yleisö tunnistaa sarjan, ja voit hyödyntää sen eteenpäin vievää momenttia kohderyhmässä. Esim. kerran kvartaaalissa olisi kiva vähintään olla esillä. Oppimisen ja löydettävyyden hyöty sekä yleisön muistijäljen kasvu on suurinta, kun tekijöillä on kädet savessa myös jatkuvasti. Tosin meidän tekijät tekevät videoita joka tapauksessa jatkuvasti ja oppivat myös muista projekteistaan, tuoden sinun videoosi mukanaan uusimman osaamisensa.

Hinta?

Investoimme molemmat ensimmäisen videon tuottamiseen vain lyhyen workshopin verran aikaa, jotta lähdetään varmasti asiakastasi kiinnostavaan suuntaan. Sen ansiosta videoille voidaan sopia jatkuvaan tilaamiseen sopiva kiinteä tuotantokustannus. Sovitun kanavakohtaisen formaatin ansiosta tilaamisen voi tehdä kuka tahansa teidän organisaatiosta esimerkiksi yhdellä sähköpostilla. Ei turhia palavereja aloittamisen jälkeen! Tehdään, julkaistaan ja opitaan jatkuvasti parantaen.

Nähdään pian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *