utelias vastaus kysymykseen videoblogiHei, pohdi ensin nämä kolme juttua:

1. Aika

Blogaaminen tai videoblogaaminen ovat kiinnostavia ilmiötä. Se ei sinällään vielä tee sinun julkaisuasi kiinnostavaksi. Videon tekemiseen ja katsomiseen menee aikaa, niin kuin kaikkien välineiden käyttöön. Aika on arvokkain resurssi jokaisen elämässä, myös sinun yleisösi. Uusi väline vaatii harjoittelua, mikä vaatii lisää aikaa. Hyvä lähtökohta henkilökohtaiseen julkaisun tekemiseen on valita määrätietoisesti se asia minkä todella tahtoo laittaa kuuluumaan muille, ja käyttää siihen välinettä, millä se onnistuu parhaiten omista lähtökohdista käsin. Esimerkiksi videoblogilla. Vai toimisiko tekstari tai animaatiovideo paremmin sinun kohderyhmällesi? Bottom line: Valitse se väline joka hyödyntää sinun ja yleisösi ajan parhaalla tavalla.

2. Asia, intentio ja tahto

Asiaan liittyvä tahdon suunta, intentio, kertoo sinusta paljon ja sen tunteminen kiinnostaa yleisöäsi aluksi ehkä jopa enemmän kuin asiasi. Tässä video on hyvä, se välittää sanomattomat asiat välittömästi. Aihe on tärkeä vlogisi löydettävyyden takia. Jos tahtosi on vain tehdä videoblogia aiheesta riippumatta, skukaan ei löydä sitä, ja jos löytää, tajuaa, ettei kukaan muu tule löytämään tätä.

Monelle taiteilijalle oma asia on abstrakti ja sanoin kuvaamaton, mutta määrätietoinen tahto sen välittämiseksi omin keinoin on kova. Tuloksena on hyvää taidetta.

3. Esiintyminen

Tahto ilmaista asia joka kuuluu sinulle ja sen tekeminen omalla tavallasi, tekee ilmaisustasi kiinnostavaa ja oikeutettua sinulle itsellesi, mistä saat lisää itsevarmuutta tekemiseesi. Silloin näyttää siltä, että olet “aito”. Pyrit aidosti tuomaan esiin jotain tärkeää ja uniikkia itsestäsi käsin, onnistuen vaihtelevasti. Olet siis rohkea. Se on fasinoivaa katseltavaa. Silloin tulee myös kommentteja. Kommenttien laadulle en anna takuuta. Esiinny siitä aiheesta minkä tunnet varmasti omaksesi, tai brändisi omaksi. Ihmiset haluavat tietää lisää siitä kuka sinä olet ja minkä asian tahdot tänään tuoda pöytään. Moni etsii sitä asiaa mikä hänelle kuuluu, ja näkökulmien etsiminen jatkuu senkin jälkeen kun on löytänyt asiansa. Asiat muuttuvat. Monelle julkinen esiintyminen ei ole asia mikä kuuluu hänelle. Jonkun tärkein kohderyhmä voi olla omat lapset. Jos jokainen videoblogaisi menestyvästi, joutuisimme jatkuvasti samaan aikaan tallentamaan omaa, ja katsomaan ainakin yhtä videoblogia. Se on matemaattinen tosiasia, ja käytännössä mahdotonta.

Kirjoittaja: Antti Sipilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *