Esiintyminen videossa linssi oneminstoryKyselyn mukaan video on yksi kiinnostavimpia B2B- sisältömarkkinoinnin välineitä. Videoita näkee kuitenkin aika vähän verrattuna muihin linkkeihin. Syynä voi olla se, että työntekijöitä ja asiakkaita ei saada kameran eteen, eikä heidän esiintymisensä onnistumiseen riitä uskoa. Ammattiesiintyjiä käytetään harvoin, kustannussyistä.

Maalaisjärjellä ajateltuna omat työntekijät ja asiakkaat edustavat juuri sitä aidointa ydintä, minkä hyvä video voisi tuoda esille. Esiintymisessä on usein kuitenkin iso ongelma, joka kulminoituu yhteen sanaan: Pitäisi. Ajatellaan, että pitäisi tehdä video, ja pitäisi varmaan esiintyä siinä tosi hienosti, koska se on justiin sitä mitä tänä päivänä pitäisi tehdä. Tällöin ajatellaan jotain muuta, kuin sitä mitä ollaan esittämässä ja se näkyy sitten lopputuloksessa.

Ohjattuani lukuisia esiintyjiä videoissa vuosien saattossa, näen selkeän menestystekijän esiintymisen onnistumiseen. Se on oma halu yhdistettynä turvallisuuteen. Kun kameran eteen tulee henkilö, jolla on jonkinlainen oma halu tulla siihen ja asetelma on rakennettu hänen ehdoillaan, esiintymisestä saadaan hyvä.

Voitte saada upeita esiintymisiä omilta työntekijöiltänne, jos alatte luomaan esiintymisen halua hyväksyvää kulttuuria ja tuette ihmisten persoonaa ja esiintymistä työn yhteydessä. Yksikin tähti on hyvä alku. Voitte yllättyä siitä, kuka se teidän organisaatiossa on.

Antti Sipilä CEO, Oneminstory

P.S. Erillistä esiintymisvalmennuksen huippuosaamista Oneminstoryn ja oman tekemisen lisäksi on tarjolla mm.Esiintymistaidon Akatemian kautta.

P.P.S. Alla tuore video Siniseltä Meteoriitilta, jossa onnistuneesta Heidi Selkäinahon esiintymisestä ollaan iloisia:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *