Miten toimivaa digimarkkinointia tehdään?

Syntyi idea videosta, jolla pyritään kuvailemaan sitä, miten toimivaa digimarkkinointia tehdään. Hyvin usein yrityksissä ei ole käsitystä siitä, kuinka hyvä ja huono digimarkkinointi poikkeavat toisistaan, ja miksi tulokset saattavat eri tekijöillä poiketa todella paljon toisistaan. Halusimme videolla kertoa, että tekemisen pitää olla systemaattista ja asiat pitää hallita kattavasti ja toteuttaa laadukkaasti yksityiskohtia myöten.

Kunnianhimoinen tavoite

Tavoitteena oli siis kertoa kaikki tämä helposti ymmärrettävässä muodossa ja yrittää paketoida se n. 1 minuutin aikaan. Lähtökohta esitystavalle oli animaatiovideo, koska videossa piti kuvailla abstrakteja asioita helposti ymmärrettävässä muodossa.

Suunnittelu ja yllättävä toteutus

Idea ja paperille piirrelty drafti esitettiin OneMinStorylle. Yhteistyössä laadimme spiikin ja OneMinStory hankki äänen videolle, joka sopisi tähän tyylilajiin. Valmiin spiikin jälkeen istuttiin alas animaattorin kanssa, jonka kanssa käytiin läpi, mitä puheen eri vaiheissa halutaan havainnoida tai esittää katsojalle. Meillä oli hyvin vahva näkemys siitä, mitä missäkin vaiheessa pitäisi näyttää. OneMinStory otti kuitenkin taiteellisen vapauden toteuttaa ruudut oman näkemyksensä mukaan ja onneksi näin tekivät. Videosta tuli hyvin elävä ja havainnollinen. Esitystavassa oli todella paljon hienoja oivalluksia, joita emme itse olisi tulleet koskaan ajatelleeksi. Ensimmäiseen valmistuneeseen versioon ei sitten koskaan tarvinnutkaan tehdä muutoksia!

Nopeaa toimintaa ja neuvontaa

Video tuotettiin lopulta niin nopeasti, että emme osanneet siihen oikein vielä valmistautua. Videon valmistumisen jälkeen sain tärkeää neuvontaa videon julkaisemiseen, YouTuben asetuksiin ja oma yrityksen videokanavan hallintaan liittyvissä asioissa. Näiden neuvojen avulla videon jakelu sujui ongelmitta. 

Tulokset

Lähdimme markkinoimaan videota aktiivisesti some-kanavissa ja ensimmäisen viikon jälkeen sillä on jo yli 2100 näyttökertaa, mikä B2B videolle on hyvä määrä. Videosta on tullut runsaasti positiivista palautetta sen selkeydestä, vakuuttavuudesta ja laadusta. Samalla myös tärkeimmän referenssivideomme, yli 6 kk sitten julkaistun videon katselumäärät ovat kaksinkertaistuneet tämän uuden videon imussa.

OneMinStorysta sanottavaa

OneMinStorylla on selvästi hyvät videotuotannon prosessit ja kova osaaminen, hyvä näkemys eri kohderyhmiin vaikuttamisesta videolla, sekä oikeanlaista luovuutta. Tekeminen oli helppoa ja mukavaa, mutta ennen kaikkea ammattitaitoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *