Blogi

Blogi

Kuplat – meidän oma animaatiosarja

”Aletaaks tekee animaatioo” – kysyy animoitu Antti Sipilä animaatiosarjassa Kuplat. Kuplat on OneMinStoryn omakuva yrityksen arjesta, jossa on tarkoitus tehdä näkyväksi tiiminhenki viihdyttävän sisällön avulla. Sarjassa hahmot kohtaavat työpaikan vesiautomaatilla keskustellakseen sisällöntuotantoon liittyvistä ajankohtaisaiheista. Aiheena on esimerkiksi ollut osuva kehtaamisen ketsuppipullo, mikä viittaa ylitseampuviin ja emojitäytteisiin julkaisuihin sosiaalisen median kanavissa. Toinen osuva aihe on postauskammo, joka syntyy, kun kynnys uuden julkaisun tekemiseen kasvaa.

Ytimessä tiimihenki ja tekemisen meininki

Kuplat on taidonnäyte videotuotantoyhtiöltä, jonka erikoisosaamista on erilaisten yritysvideoiden suunnittelu ja tuotanto. Alle minuutin klipit käsittelevät napakasti alaan ja osaamiseen liittyviä aiheita, samalla esitellen yrityksen erikoisosaamista. Video viestii paljon myös yrityksen hengestä, energiasta ja tyylistä. Ajassa ja alassa ollaan tiukasti kiinni, muttei otsa rypyssä. Alle minuutin videot esittelevät yhtäaikaisesti yrityksen työntekijät, alan ajankohtaisilmiöitä sekä yrityksen tarjoaman ratkaisun esiteltyyn ongelmaan. Jokainen sekunti on tarkkaan harkittu ja huolella suunniteltu, mikä ulkopuoliselle viestii tekemisen meiningistä pilke silmäkulmassa. Allekirjoittaneen mielestä jopa rekrytointivideo parhaimmillaan.

Kehtaamisen ketsuppipullo poistaa postauskammon

Kehtaamisen ketsuppipullo toimii vertauskuvana harvaan tapahtuvalle yliampuvalle postaamiselle sosiaalisen median kanavissa. Kun julkaisuja tehdään harvoin, saattaa yhteen kertaan patoutua liikaa painetta ja postaus ikään kuin ryöpsähtää yli. Ketsuppipullon liian kova puristaminen aiheuttaa emojien täytteisen tilittävän ja maailmaa syleilevän julkaisun, minkä kaiku saattaa kuitenkin jäädä vaisuksi. Kun julkaisupulloon kohdistuva paine on tasaisempi, julkaisuja tulee säännöllisesti ja paineet eivät kasaudu. Kun ketsuppipulloa puristellaan tottuneesti ja säännöllisesti, ylilyöntejä ei tapahdu ja postauskammo laimenee.

Minkä ajankohtaisaiheen sinä haluaisit nähdä Kuplissa seuraavaksi?

Katso kaikki jaksot täältä!

Mikä Fiilis Designmuseon ja Universal Robotsin tuotannosta?

Museon ja robotiikkayhtiön yhteistyö ikuistettiin videolle

Robotiikka ja lasi yhdistyivät Designmuseosssa

Universal Robots ja Helsingin Designmuseo tilasivat videotuotantoa Promoted Oy:ltä jossa toimittajana ja vastaavana tuottajana toimii Jari Peltola. Robotit toimivat uraa uurtavassa näyttelyssä osana Iiittalan lasiesineiden näyttelyä. Näin syntyi kiinnostava jännite herkkien lasiesineiden ja niitä käyttävien robottien imagon välille.

Video päätyi Universal Robotsin kansainväliseen levitykseen 11:sta maassa heidän asiakkailleen ja henkilöstölleen.

Jarilla on pitkä tausta median tuotannosta ja hän kertoo lyhyesti tämän case-videon tuotannosta, sekä näkemyksensä fiiliksen merkityksestä videotuotannossa yleensä.

 

Mikä fiilis ja tuloksia tuotannosta M-Files?

Verkkotapahtuma videolla ja sen fiilikset ja tulokset

M-Files ja OneMinStory toteuttivat M-filesin asiakkaille verkkoon Tee työtä fiksummin – enemmän aikaa asiakkaalle – tapahtuman. Tapahtumassa esiintyy mm. M-Filesin CEO Antti Nivala ja heidän asiakkaitaan mm. Business Finlandista ja PricewaterhouseCoopersista. Tallenne tapahtumasta on katsottavissa täällä: https://lnkd.in/d64gJ77

Tulokset tapahtumasta

Tapahtuma sai välittömästi 470 katsojaa, joiden keskimääräinen katseluaika oli 108 min. 90,48 % osallistuneiden mielestä tapahtuma vastasi odotuksia. Tapahtumasta tuotettiin myös erikseen jaettavia yksittäisiä videota ja niitä voidaan käyttää hyödyksi M-Filesin toiminassa mm. myynnin yhteydessä referensseinä.

Entä fiilis?

Mutta entä se kaikkein tärkein eli fiilis? Fiiliksiä videotuotannosta meidän kanssa jakaa videolla ne tilannut Sirpa Levola, Sr. Manager, Customer Marketing and Communications at M-Files.Kenen vastuulla on teidän yrityksen jatkuva sisällöntuotanto?

Kenen vastuulla on teidän yrityksen sisällöntuotanto?

Miten asiakas löytää teidät verkossa? Voitko sanoa, että hänellä on aito mahdollisuus kohdata palvelunne kiinnostavan sisällön kautta? Kyselymme mukaan kaikki yritysten markkinoinnista vastaavista toivoisivat, että he voisivat julkaista enemmän sisältöä. Siihen toiveeseen asia usein myös jää. Kun pitäisi tehdä sisältöä tehtävä jää usein jumiin pitäisi – sanan kohdalle. Se on surullista, sillä asian murehtiminen vie sekin energiaa, ilman minkäänlaista tulosta. Vaatimus kiinnostavan sisällön julkaisemiselle on tässä ajassa kova haaste ja sitä on liki mahdotonta toteuttaa jos ei ole osaamista tai kokemusta entuudestaan. Mistä edes aloittaa?

Kuten kaiken muunkin tavoitteellisen työn sisällöntuotannon voi jakaa osiin. Ensin analysoidaan asiakkaan tarpeet ostopolulla, ja sen mukaan rakennetaan sisältösuunnitelma. Sen jälkeen tuotanto voi alkaa ja sen laatua ja sitä kautta tuloksia voidaan jatkuvasti parantaa tiedon ja analyysin avulla

Oletko kuullut siitä yrittäjästä, joka teki yhden videon someen ja tuli maankuuluksi miljonääriksi? Moni siitä haaveilee, mutta paljon useampi on rikastunut määrätietoisella ja suunnitelmallisella tekemisellä kuin haaveilemalla tai murehtimisella.

Sisällön kautta kiinnostunut asiakas vaatii vähemmän myyntiä

Sisällön kautta palvelusta kiinnostunut asiakas on lähtökohtaisesti jo kiinnostunut ja lähestyy palvelun toimittajaa innolla, verrattuna esim. pakkohankinnan edessä olevaan asiakkaaseen. Tätä kutsutaan inboundiksi, eli sisään päin tulevaksi myynniksi. Toisin kuin skeptisen asenteen avaamiseen, johon tarvitaan mustan vyön myyjä, sisään päin tuleva asiakas on valmis yhteistyöhön ja odottaa mielenkiinnolla lisätietoa ja palvelua. 

Mistä nuo sisäänpäin tulevat asiakkaat tulevat ja kuulevat yrityksestä? Sieltä missä he ovat: Kiitos pandemian, kaikki toimii nyt viimeistään digitaalisesti verkossa. Jos kyselyitä ei verkon kautta tule, tai ne ovat vääränlaisia tai ne eivät päädy asiakkaiksi, ongelma on, että asiakkaille ei ollut tarjolla käytännön mahdollisuutta kiinnostua teistä. Verkossa visuaaliset sisällöt ja kiinnostavat tarinat tai otsikot herättävät kiinnostuksen. Ne myös tukevat hakukonelöydettävyyttä. 

Ulkopuolelta erottaa kiinnostavat asiat helpommin

Yrityksen tai yhteisön sisältä sen arvioiminen asiakkaan näkökulmasta on todella harvinainen kyky, kun taas ulkopuolinen voi nähdä yrityksen ainutlaatuiset ja kiinnostavat piirteet hetkessä. Yksittäiset projektit paaluttavat ja tempovat yrityksen imagoa väistämättä jäykästi. Pitkäaikainen ja asiakkaan ostopolkuun perustuva kumppanuus sisällöntuottajan kanssa varjelee ja auttaa vahvistamaan yrityksen omaa ääntä ja itseluottamusta tarinan kerronnassa. Se vetää asiakkaan lähemmäksi.

Videosta voi jalostaa helposti erilaisia sisältöjä

Visuaalisesta sisällöstä video on ylivertainen kiinnostuksen herättäjänä ja sosiaalisen median näkyvyyden kasvattajana. Algoritmit rakastavat videoita ja antavat niille enemmän näyttökertoja erityisesti silloin, kun uutta sisältöä ilmestyy säännöllisesti. Mikä parasta videotuotannon yhteydessä syntyy myös valokuvia joita voi käyttää mainonnassa ja sisältöjen promotoinnissa.

Millainen video saisi juuri oman kohderyhmän kiinnostuksen heräämään? Ennen kuin kokemusta yhteistyöstä on, on pakko voida luottaa johonkin. OneMinStory tarjoaa siihen prosessin, jossa ostopolkujen kartoituksen ja asiakkaan tunteiden kautta kussakin vaiheessa rakennetaan vastaavia tunteita huomioiva ja palveleva sisältöohjelma. Kaikki sisällöt eivät valmistu heti, mutta asiakkaasi tarpeet alkavat täyttymään verkossa paremmin vasta kun sisältöjen tekeminen aloitetaan. Sisällöntuotannossa ei ole kysymys sinun, vaan asiakkaasi tunteista – häpeän ja epävarmuuden tunteista on mentävä ammattimaisesti yli jotta voidaan palvella asiakasta. 

Tutustu palveluun

Expert Creative™  – Jatkuvasti sisältöä

Tehokas ja joustava tuotanto vapauttaa aikaasi

Yksittäisen videon tuottaminen on kova ponnistus ja vie paljon resursseja ja energiaa. Aikaa kuluu helposti kuukausia. Säännöllisellä sisällöntuotannolla tämä prosessi kevenee niin, ettei lukuisia palavereita tarvita, ja sisältö on juuri sitä mitä toivotaan. Yrityksen aikaa ja energiaa vapautuu omaan ydintekemiseen sekä energiaa ja ideoita lisäävään vapaa-aikaan. Samalla sisältökatalogiin karttuu monenlaisia sisältöjä erilaisiin tarpeisiin muokattavaksi myös jatkossa. Se on arvokasta IP:tä joka on osa yrityksen tasetta. 

Yhdellä kuvauskerralla voidaan kuvata mainosvideo ja tuottaa materiaalia podcastiin. Se voidaan litteroida tekstimuotoon blogiksi ja editoida eri mittaisiksi videoksi jotka sopivat eri somekanaviin. Jokaisesta sisällöstä karttuu oppia ja malleja jotka helpottavat edelleen tekemistä jatkossa. Läheskään jokaista sisältöä varten ei tarvitse tallentaa uutta materiaalia, kun olemassa olevaa arkistoa ja sen editointia ja animaatiota voidaan hyödyntää. 

Jatkuva yhteistyö mahdollistaa nopeamman vastaamiseen syntyviin tarpeisiin

Toisin kuin joku voisi ajatella, jatkuva tuotantosopimus ei ole jäykkä ja kankea tapa toimia, vain päinvastoin joustavampi ja nopeampi kuin yksittäinen projekti. 

–Jos yrityksessä huomataan, että joku tuote tarvitsee nyt nopeasti lisää näkyvyyttä, voidaan siitä tuottaa video osana sisältö ohjelmaa.  Kun kaikki tekemisen elementit, eli ostopolun kautta määritelty ja tekemällä opittu äänensävy, tavoitteet ja roolit sekä yhteyshenkilöt ja hallinnon prosessit ovat valmiina on lähtö itse tekemiseen tietenkin paljon nopeampi. Tällöin säästetään aikaa jopa kuukausia normaaliin prosessiin verrattuna ja kulutkin putoavat huomattavasti.

Mutta mistä tiedän miten sisältö toimii? 

Omien sisältöjen kulutuksen data on kuin yrityksen kaikuluotain. Kun omien sisältöjen toimivuutta osataan tulkita voidaan viestiä ja palveluntarjontaa muokata. Ostopolun ongelmakohtiin tuotetaan sopivaa informatiivista sisältöä ja se auttaa asiakasta tekemään positiivisen ostopäätöksen. Sisältöjen saamat reaktiot ja käyttödata luovat aivan uuden reaaliaikaisen asiakastiedon lähteen sellaiselle yhteisölle, joka ei ole sitä aiemmin hyödyntänyt. Tuoreen asiakastiedon saaminen vaatii toistuvaa sisällön tuotantoa, kiteyttää OneMinStoryn toimitusjohtaja Antti Sipilä. 

Sisältö voi olla video palvelun valmistusvaiheesta, käyttöopastus, arvomaailmaa avaava podcast, esittely yrityksen parhaista tekijöistä tai kiinnostavasta historiasta –  juuri sitä, mikä lisää yleisön kiinnostusta, luottamusta ja ostohalua heidän tunteittensa ja tarpeidensa mukaan ostopolun valitussa kohdassa.

OneMinStory Expert Creative palvelussa teemme sisältösuunnitelman asiakkaalle aina ostopolkujen kartoituksen perusteella. Sieltä löytyy syvin asiakasymmärrys, mutta myös hyvä näkymä markkinan kehitykseen, Sipilä kertoo. 

– Myös yrityksen brändin pitää olla tunnistettava, sen tulee näkyä ja sen sisältöä saadaan laadukkaalla sisällöllä yleisölle vahvistettua. Graafinen ilme ja tunnistettavuus nousevat esille jokaisesta tuottamastamme sisällöstä, Antti Sipilä kertoo.

Miksi säännöllinen sisällöntuotanto kannattaa:

 1. Sosiaalisen median algoritmit suosivat säännöllistä julkaisijaa.
 2. Yksittäisiä sisältötilauksia edullisempi ja vaivattomampi tapa toimia.
 3. Parantaa markkinoinnin ja myynnin tuloksia sisään tulevien yhteydenottojen avulla.
 4. Parantaa hakulöydettävyyttä ja kasvattaa yhteisön digitaalista jalanjälkeä
 5. Tavoittaa ja jää mieleen, jos ei ensimmäisellä, niin neljännellä kerralla.
 6. Sisältöjen käyttötieto on reaaliaikaisen asiakastiedon lähde.
 7. Kasvattaa yleisöä.
 8. Käynnissä olevan sisältöohjelman puitteissa voi reagoida nopeasti ajankohtaisiin sisältötarpeisiin. 
 9. Sisältöohjelma turvaa sisällön tuotannon jatkuvuuden ja muokattavuuden esim. avainhenkilöiden vaihtuessa.
 10. Kerryttää laadukasta ja tunnistettavaa materiaalia omaan mediapankkiin ja yhtiön taseeseen.
 11. Vapauttaa työntekijöiden resursseja ja energiaa omaan tekemiseen.
 12. Lisää kiinnostusta yritystä kohtaan ja helpottaa rekrytointia.

Ota yhteyttä OneMinStoryyn

 

Videot IGTV:ssä – Mikä, miksi, minulle?

igtv:n ikoni liukuväritaustalla oneminstory miksi igtv blogipostaus

Mitä syitä on ladata videoita IGTV:seen?

Onko Instagramia selatessasi tullut vastaan video, joka loppuukin kesken, mutta saat vaihtoehdon jatkaa katsomista jos klikkaat eteenpäin. Klikkasitko?

IGTV oli ja on kai edelleen Instagramin vastaus YouTuben ja Vimeon kaltaisille pitkän formaatin videoalustoille. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että samanlaajuista suosiota IGTV ei ole saavuttanut sisällön tekijöiden parissa kuin em. alustat – tuskin koskaan saavuttaakaan. IGTV on kuitenkin olemassa ja kuten tässä tekstissä tulemme selittämään, sen käyttö työkaluna Instagramin maailmassa onkin ihan fiksu juttu!

Ensimmäisenä on hyvä tietää, että IGTV:n käyttöä varten tarvitsen oman IGTV-appin. Se löytyy helposti hakemalla Applen App Storesta tai Google Play-kaupasta. IGTV-appiin kirjaudutaan jo olemassaolevilla Instagram-tunnuksillasi, joten uusia tilejä ei tarvitse luoda. IGTV toimii omana itsenäisenä appinaan Instagramin rinnalla. Voit siis selata sisältöjä, seurata tilejä jne. suoraan IGTV:ssä, mutta kuten sanottua, IGTV toimii ehkä paremmin tukena Instagram-sisältöihin. IGTV-tili luo nimittäin Instagram-profiiliisi uuden IGTV-välilehden, josta seuraajasi pääsevät katsomaan IGTV:n kautta postaamasi sisällöt suoraan Instagramissa.

Kuten ehkä jo tiesitkin, normaalisti Instgramin feediin voi postata maksimissaan minuutin mittaisen videon. IGTV taas mahdollistaa 1-60 minuuttisten videoiden postaamisen. Tässä kannattaa ottaa huomioon, että IGTV:hen EI voi postata ALLE minuutin mittaisia videoita. Ne kannattaa siis edelleen latailla suoraan Instagramin puolelta. IGTV-videoista tulee myös postaus normaaliin Instagram-feedisi. Tähän versioon tulee tekstin alusta tuttu klikkauskehotus, jos haluat katsoa videon loppuun. Yhdellä klikkauksella siirryt siis IGTV:n puolelle, jossa voit katsoa videon kokonaisuudessaan. Ja mikä parasta: IGTV:ssä voit kääntää puhelimesi sivuttain ja katsoa videon täydeltä ruudulta, toisin kuin Instagramissa.

Vaikka Instagram ja IGTV mobiililaitteille suunnattuja palveluita on erityisesti IGTV:n selainversion käytössä etuja. Selvimpänä toki helppous. Melko harvoin editistä valmistuneet videot, joita haluamme postata someen ovat suoraan puhelimissamme tallessa. Suosittelemmekin siis lataamaan videot IGTV:hen suoraan koneelta. Tässä on myös huomattava laadullinen etu. IGTV:n mobiiliversio nimittäin puristaa videosi palveluun lähes puolet huonommalla laadulla, kuin selainversiossa. Tämä on toki melko triviaali seikka, mutta lämmittää kyllä meidän videonörttien ja pikselinviilajien sydämiä.

Alla ohjeet kuvankaappausten kera, joiden avulla saat luotua itsellesi IGTV-tilin ja ohjeet ensimmäisen videosi lataamiseen. Onnea matkaan!

Näin luot IGTV – tilin ja lataat ensimmäisen videosi IGTV:seen


 

Lataa ensin IGTV-appi puhelimeesi App Storesta, tai Google Play-kaupasta. Kirjaudu sitten omilla Instagram-tunnuksillasi sisään.
Kun olet päässyt kirjautumaan sisään IGTV:hen puhelimellasi, suosittelemme siirtymään tietokoneelle ja kirjautumaan Instagramiin selaimessasi.

 

Nyt edessäsi on Instagramin selainnäkymä. Pikaisella vilkaisulla huomaat uuden IGTV-välilehden ilmestyneen profiiliisi. Klikkaa itsesi välilehdelle ja mennään eteenpäin!

Seuraavassa näkymässä on upload-painike, josta pääset lisäämään ensimmäisen IGTV-videosi!

Upload-painiketta klikattuasi päädyt videon lataussivulle, johon saat raahattua tai haettua kansiosta videotiedoston, syötettyä videon nimen ja kuvauksen. Älä hämäänny, vaikka tässä vaiheessa video näyttääkin olevan ”pystyssä”. Video tulee lopulta näkymään myös täydellä ruudulla vaakatasossa.

Kun olet ladannut tiedoston ja syöttänyt videon tarvittavat tiedot, valitse vielä muutama juttu!

Cover-kuvan valitseminen on tärkeää. Tällä kuvalla saat vangittua katsojiesi huomion IGTV:n videotulvassa. Pystyformaatti, jossa tärkeä asia on keskellä kuvaa toimii parhaiten.

”Post a Preview”-laatikko on myös tärkeä. Tämän valitsemalla varmistat, että video näkyy myös normaalissa Instagram-profiilissasi, ja -feedissäsi. Sen jälkeen voit vielä valita haluatko jakaa videon samalla napin painalluksella Facebook-sivullesi (kunhan FB-sivusi ja Instagram-tilisi ovat yhdistetty toisiinsa).

Sitten vain klikkaat iloisen sinistä Post-nappulaa – et voilá – olet juuri julkaissut ensimmäisen IGTV-videosi!

Kuplat – Animaatiosarja videotoimiston vesiautomaatilta

Aletaaks tekee animaatiosarjaa!


Kuplat – sarjan syntyhetkeä tyylitellysti kuvaava Teaser kertoo siitä miltä uuden idean esittely meistä yleensä tuntuu.

Kielletty Sana – Kommunikaatio on tärkeää animaation tekemisessä


Kuten tiedätte, joskus sanoilla on kaksi merkitystä. Kuplien Kielletty Sana – jakso perustuu tositapahtumiin. Animaatioiden tekemiseen liityy useita työvaiheita, ja kun niiden koordinointi ja kommunikointi toimii sujuvasti, niin jää aikaa ja aivomehua tärkeimpään, eli creaamiseen. Panostammekin sujuvaan viestintään kulttuurissamme. Viestintämokasta ihan pikkaisen näpäytetään aina kaveria, kaverillisesti tietysti. Moka on siis lahja kaikille, sille joka pääsee siitä kettuilemaan ja koko yhteisöllemme joka oppii siitä. 🙂

Kehtaamisen ketsuppipullo


Miksi LinkedIn -postaukset ovat joskus niin ärsyttäviä hössötyksiä, joissa on liikaa emojeja yms. Sitä pohtivat Antti, Antti ja Eemeli videotoimiston vesiautomaatilla. Antti Sipilä esittää ajatuksen Kehtaamisen ketsuppipullosta, siitä Kuplat jakson nimi. Sisältöä tulee kyllä kun vain muistetaan puristellla säännöllisesti.

Postauskammo


Antti R. potee postauskammoa, josta Antti S. ottaa kiinni ja vetää fläppisulkeiset postauskammon, eli sisällön suunnittelun jännittämisen syistä ja hallinnasta.

#Kiinnostus – Susanna Suorsa ja puhujat

Miten puhujia myydään?


Susanna Suorsa on toiminut puhujien kanssa ja puhujabisneksessä koko uransa. Nykyisellään hän vastaa MySpeaker Oy:n myynnistä.
Markkinoille pari vuotta sitten rantautuneista striimeistä tuli ”yhdessä yössä” uusi normaali. Nyt tarvitaan yrittäjyysasennetta ja yhteen henkeen puhaltamista monella tapaa. Puhujille tämä on hyvä merkki. Puhujat ovat laajalla rintamalla saatavilla yritysten järjestämiin sisäisiin etäkokouksiin ja virtuaalitapahtumiin.  Virtuaalitapahtumat tulivat nytjäädäkseen ja vaihtoehdoksi tulevaan hybriditapahtumat eli liven ja striimin yhdistelmä on jatkossa varmasti yleisempi.

MySpeakerin missio ja tavoite on nostaa puheen, puhujien ja puhuja-alan arvoa, arvostusta ja olla seuraavan viiden vuoden sisällä markkinajohtaja ja nopeiten kasvava puhuja-alan toimija Pohjoismaissa.

Puhuja-alan arvo Pohjoismaissa jopa 400 miljoona

MySpeakerilla on lokaalisti tiimit Suomessa ja Ruotsissa sekä pohjoismainen yhteistyö, allianssi maailman yhden suurimpaan CSA puhujatoimiston kanssa. Toimisto kiinnittää suurta huomiota puhujiensa ja konsulttiensa laatuun ja edustaa jo yli 300 pohjoismaista puhujaa sekä lukuisia maailman huippupuhujia. Puhuja-alan markkina-arvo Pohjoismaissa on 400 miljoona euroa perustuen MySpeakerin vuosina 2018-2019 tehtyihin tutkimuksiin ja arvioihin.

Kiinnostus podcast applen podcast palvelussa nappi

 

#Kiinnostus – Joona Haatainen ja vaikuttajamarkkinoinnin tasot

Miten vaikuttajamarkkinointia tehdään?

Joona Haatainen on Trootin, Suomen suurimman ja legendaarisimman luovan vaikuttajatoimiston perustaja ja CEO. Keskustelussa Antti Sipilän kanssa käydään läpi Trootin perustamisen lisäksi vaikuttajamarkkinoinnin eri tasoja ja käytännön mahdollisuuksia liiketoiminnassa sekä kuluttaja, että B2B -markkinoilla. Vaikuttajamarkkinointi ei ole kovin tuttua suurelle osalle suomalaisista yrittäjistä ja liiketoiminnan vetäjistä jotka ovat vaikuttajien kanssa eri sukupolvea. Tätä aukkoa tämä keskustelu kaventaa. Keskustelussa Joonan kanssa haen vastauksia ja ymmärrystä suurimpiin kysymyksiin vaikuttajamarkkinoinnin soveltamisessa käytännön liiketoimintaan. Tiesitkö esimerkiksi että vaikuttamarkkinoinnin yksi nouseva trendi on vaikuttajien käyttäminen yhtiön tuotekehityksessä?

Kiinnostus podcast applen podcast palvelussa nappi

#Kiinnostus – Tanja Piha ja kasvun helppous

Miten luodaan kasvua Pohjoismaissa?

Tanja Pihalla on ainutlaatuinen kasvumarkkinointikokemus Pohjoismaissa. Hän on luonut voimakasta kasvua eri alojen yhtiössä sekä Suomessa, Norjassa että Ruotsissa ja päässyt vertailemaan kokemuksia eri kulttuureissa. Hän tekee Menesty Ruotsissa! – podcastia ja toimii tällä hetkenä Greenstep Oy:n myyntijohtajana. Tanja on aiemmin vastannut mm. Fondian lakitoimiston voimakkaan kansainvälisen kasvun luomisesta Ruotsissa ja Balttiassa. Sitä ennen hän rakensi Telian liiketoimintaa Suomessa ja Norjassa. Tanja on aktiivinen puhuja ja vaikuttaja. Tanja sanoo, että kasvu on helppoa! Toisille on ja toisille ei. Kannattaa kuunnella, koska Tanjalla on todistettu historia usean liiketoiminnan tuplaamisesta tai käynnistämisestä kasvuun.

Kiinnostus podcast applen podcast palvelussa nappi

#Kiinnostus – Ville Tolvanen ja kiinnostuksen luominen

Miten kiinnostusta luodaan?

Verkko on edelleen demokraattinen mahdollisuus, jossa kaikki voivat nousta esille ja menestyä. Paino on kuitenkin yhä enemmän siirtynyt sanalle voivat. Sisältöjen tarjonta, laatu ja määrä on niin korkea, että kiinnostuksen luominen vaatii tekoja, ajattelua ja jatkuvaa toimintaa.

Ystäväni Ville Tolvanen uutisoitiin 2016 Markkinointi & Mainonta lehdessä omaavan tutkitusti Suomen ”kirkkaimman ja ajantasaisimman näkemyksen markkinoinnista.” Valinta oli alan, siis mainos- ja viestintätoimistojen ihmisille varmasti yllätys, sillä Ville ei työskennellyt niissä, vaan veti tuolloin käytännössä vapaaehtoistoiminnalla pyörivää Digitalist – liikettä. Vastaavaa kyselyä markkinoinnin näkemyksestä ei enää koskaan järjestetty uudestaan. Ville on aina yllättänyt ja kulkenut omaa tietään, itsenäisessä hengessä ja luonut jatkuvasti omille kiinnostuksen kohteilleen niiden tekemiseen tarvittavaa kiinnostusta. Halusin hänet itse oikeutettuna Kiinnostus podcastin ensimmäiseen 2020 jaksoon, jonka fokus on kiinnostuksen luominen. Tervetuloa mukaan, suosittelen kuuntelemaan!

Kiinnostus podcast applen podcast palvelussa nappi

Kiinnostus Podcast – Henrik Poulsen

Kiinnostus vie Henrik Poulsenia eteen päin

Tällä viikolla Antti istuu alas huikean uratarinan tehneen huippuravintolakokin, ruoka-alan yrittäjän ja sijoittajan – Henrik Poulsenin kanssa joka kertoo miten hänen tarinansa on kulkenut ravintola-alan raadollisuuden kautta elintarvikealan yhdeksi menestyneimmäksi yrittäjäksi ja start-up sijoittajaksi ruoka-alalla. Kuuntele podcast suosikkipalvelussasi:

Kiinnostus podcast applen podcast palvelussa nappi

 

Kiinnostus Podcast – Hanna Ristola

Kiinnostus vie eteen päin – Hanna Ristola ja yhdessä tekemisen ilo

Tällä viikolla Antin vieraana on kesäisellä pellon laidalla Hanna Ristola. Hanna on Premix Oy:n – todellisen suomalaisen kasvuyrityksen ja perheyrityksen – toimitusjohtaja ja Kasvuryhmän sekä Muoviteollisuus ry:n hallituksen jäsen. Hanna kertoo kiinnostustensa kautta kehityksen polusta ujosta tytöstä yhdessä tekemisestä nauttivaksi johtajaksi ja myös vahvasta sitoutumisestaan kasvuyrittäjyyteen laajemmin Suomessa. Tilaan ja kuuntele jakso podcast -audiona:

 Apple podcasts Kiinnostus Antti Sipilä