Blogi

Blogi

5 asiaa minkä takia video katsotaan loppuun

Kuvassa satelee videoplayereitä lisääntyvien videoiden ja videokanavien kuvaamiseksi

5 asiaa joiden takia videosi aloitetaan katsomaan ja katsotaan loppuun asti

Videoita on tarjolla paljon. Kaikkia ei voi katsoa. Miten voit auttaa yleisöäsi valitsemaan sinun videosi verkossa ja katsomaan sen loppuun saakka? Siihen vaikuttavat ainakin nämä viisi asiaa.

 1. Jakaminen.

  Ensin katsotaan kuka jakaa, miten ja missä. Henkilön tilit kiinnostavat enemmän kuin yritysten tilit. Mitä jakamisen yhteyteen on kirjoitettu ja

  kuinka paljon jakaja on laittanut itseään peliin jaettavassa sisällössä?

  Mihin tämä liittyy? Olenko nähnyt tämän jo aiemmin jonkun muun jakamana, mutten silloin vielä katsonut, nyt täytyy katsoa kun se on kerran yhteisölle kiinnostava. ( Toisto.)  Mikäli video on osa jotain sarjaa tai tekijä on tehnyt jossain määrin jatkuvaa videotuotantoa, se luo lisää relevanssia tälle videolle ja haluan tarkistaa ainakin vähän mitä se sisältää.

 2. Videon thumbnail eli aloituskuva.

  Onko se kiinnostava, hyvän näköinen ja

  onko aloituskuva valittu erikseen jakoa varten vai videoalustan randomisti valitsema?

  Onko video natiivisti sillä alustalla nähtävissä missä olen, vai joutuuko sen käynnistämisestä jonnekin muualle? Toivottavasti ei..

 3. Ensimmäiset sekunnit 0 – 5.

  Miltä video vaikuttaa?

  Onko videolla omaperäinen ja kiinnostava ilme?

  Ok – katson hieman lisää! ( Jos video on tekstitetty, koska 80% mobiilikäyttäjistä ei halua laittaa ääniä päälle.)

 4. Ensimmäiset 10 – 15 sekuntia.

  Mitä ongelmaa tämä video käsittelee tai ratkaisee? Mitä pahempi ongelma sen parempi tarina. Onko ongelma minulle relevantti jollain tavalla?

  Ovatko videon tekijät ja tilaajat ymmärtäneet ongelman ytimen kiinnostavalla tavalla,

  vai ovatko he vain raapaisemassa pintaa tai lähestymässä asiaa väärässä kulmassa ja hengessä? Jos he ovat todella kiinnostavalla tavalla asian ytimesssä, hyvä on – nyt sitoudun katsomaan eteen päin ja antautumaan täydellä huomiollani vangituksi ja tarinan vietäväksi jopa videon loppuun saakka.

 5. Onko uutta sisältöä loppuun asti?

  Vai onko kaikki olennainen kerrottu jo puolivälissä?

  Jatkuuko tarina kertoen uutta sellaisella tyylillä, että uusia asioita, koukkuja ja arvoa paljastuu loppuun saakka?

  Vau, katsotaan sitten loppuun, tosin en malta odottaa. että tämä mahtava video loppuu ja pääsen jakamaan sen kaikille!

Katso nyt meidän oma esittelyvideomme. Miten siinä on osattu hoitaa nämä 5 pointtia?

 

Jatkuva Videotuotanto – Edut Verkossa

 

Jatkuvan videotuotannon edut verkossa

Yritysten ja yhteisöiden viestinnässä ja markkinoinnissa sarjamuotoinen videotuotanto on kannattavaa. Sitä ei vielä monikaan yritys tee ja siksi se on myös huikea mahdollisuus erottua ja valloittaa markkinaa. Tunnettuja menestyjiä jatkuvan videotuotannon käytössä ovat mm. Suomen parhaaksi kasvuyritykseksi palkittu Smartly ja yhdysvaltalainen Vaynermedia. Ohessa on listattuna jatkuvan videotuotannon viisi etua, ja lopuksi kerron miten pääset aloittamaan.

1. Yleisö muistaa sinut

Hienoa videosarjassa on, että yleisöä kiinnostaa tietää, mitä mahdollisesti seuraavaksi tulee. Jos luot kiinnostavaa sisältöä ja vihjaat tekeväsi sen kohta uudestaan, luot samalla uuden odotusta jokaisen sarjan jakson yhteydessä. Yleisö on utelias ja kiinnostunut siitä,  mitä seuraavalla kerralla tapahtuu. Sarja ja brändi pysyy siis heidän mielessään siinä välissä – Se tarkoittaa koko ajan !

2. Oppiminen

Jatkuvassa tekemisessä tapahtuu jatkuvaa oppimista. Jatkuva oppiminen on somessa VALTAVA juttu. Saat palautetta ja datan jokaisesta sarjasi jaksosta, ja voit soveltaa sitä seuraavan videon aiheen valintaan ja tekemiseen. Oppiminen ja henkinen kasvu todella motivoi tiimiäsi jatkamaan, ja sen kautta pääsette liiketoiminnassanne aallon harjalle.

3. Sarja on helpompi löytää

Yleisön on  helpompi löytää videosarja kuin yksittäinen video. Tämä johtuu siitä, että sarjassa on yksinkertaisesti useampia ainutlaatuisia tärkeimpiä ominaisuustietoja*, jotka internetin hakukoneet indeksoivat olevan YHTEYDESSÄ toisiinsa.

Joten mitä enemmän jaksoja luot sarjaasi, sitä todennäköisemmin videosi  ja yrityksesi löydetään, ja siitä puhutaan ja siihen luodaan yhteyksiä.

* Otsikot, url, kuvaukset, linkit, tagit, ja optimoidut avainsanat.

Vinkki: Voit tehdä nykyisistä olemassa olevista videoistasi sarjan YouTubessa, luomalla soittolistan. Voit tehdä eri sarjoista omat listat ja uudet videot voi laittaa asettumaan automaattisesti eri soittolistoille tagin tai kuvauksessa olevan sanan mukaan.  Tällöin YouTube ehdottaa varmemmin seuraavaa jaksoa sarjasi katsojille.

4. Sosiaalinen media suosii jatkuvan videotuotannon tekijää

Sosiaalisen median alustat, Facebook, YouTube ja Linkedin keräävät tietoa jokaisesta käyttäjästään erilliseen tiedostoon sen algoritmia varten. Tuon tiedon avulla algoritmi päättää kenelle ja milloin sen kannattaa kukin sisältö näyttää. Videolla on preferenssi suhteessa muihin sisältöihin kaikkien alustojen jakelussa, ja jatkuvat tuottajat ovat mm. YouTuben hakunostojen lemmikkejä. Koska video pitää katsojat alustalla tehokkaasti, ja palvelut kilpailevat käyttäjien suosikkivideoalustan asemasta, on videon mainostaminen eli videon jakelu tehty mahdollisimman kannattavaksi yrityksille. Videon jakamisen edistäminen on yksi alustojen kilpailluimpia piirteitä ja tehokkain tapa tavoittaa kohdennettu yleisö.

Videomainoksella tuotettu konversio sivulle on Facebookissa todennetusti kaikkein edullisin muoto mainostaa tuloksellisesti tällä hetkellä.

5. Videosarja voi erottaa kilpailusta

On totta, että useat yritykset tekevät paljon videoita ja luovat niiden avulla isoa kuvaa itsestään verkossa. Hyvin harvat yritykset kuitenkin globaalisti katseltunakin luovat verkossa tunnistettavissa olevaa sarjamuotoista videotuotantoa, jolla on selkeä oma ääni. Sellaisen tuottaminen on vain aloittamista vaille. Itse olen tehnyt sitä yli 20 jaksoa

Tuon videosarjan lisäksi meidän Instagramissa näet siihen kanavaan sopivaa mobiiliystävällistä videotuotantoamme, joka mahdollisesti jopa houkutteli sinut lukemaan tätä tekstiä.

Esimerkkkinä vielä pidemästä videomuodosta,t ämä Googlen työntekijä tekee hienoa videosarjaa Nat and Friends . Pidän kaikesta siinä, paitsi pituudesta – tietty tekisin itse minuutin jaksoja. Koska aika on aikaa.

Miten aloitat jatkuvan videotuotannon?

Aloittamista varten käydään läpi tekemisen perusteet teidän tarpeen kohderyhmän ja tavoitteen kautta ja suunnittellaan teille ideat ja muodot sarjalle valittujen kanavien ja kohderyhmien mukaan, ja aloitetaan sitten tekemään sitä sovitun hinnaston mukaan.

Työkaluina tekemisessä toimivat meidän jatkuvasti saatavilla olevat tekijät ja valmiiksi suunniteltu videoittesi liikegraafinen ilme, ja kanavakohtainen sarjan formaatti, jonka avulla editoimme jatkuvasti hyvän näköisiä videoita liiketoimintasi aiheista eri kanaviisi tavoittamaan kohderyhmät mitattavasti ja oppimaan heidän reaktiosta, joiden avulla me voimme jatkuvasti parantaa videoiden laatua ja vaikutusta. Videoiden saamista reaktiosta saatte myös koko toimintaanne tuoretta näkemystä markkinan tilasta ja tunteista.

Miten jatkuva videotuotanto aloitetaan OneMinStoryn kanssa. Lopputuloksena kanavakohtainen formaatti ja sujuva jatkuva videotuotanto.

Kanavakohtainen formaatti

Pitäisikö olla pystyvideota, vai vaakaa? Tarvittaessa on hyvä käyttää molempia. Kun annamme tarjouksen se sisältää aina juuri teidän tarpeiden mukaiset versiot valmiista videosta teidän kanavianne varten. Niiden tuotanto ei ole meille mikään ongelma kun videon tarina ja materiaali ovat jo valmiina. Uusia kanavaversiota voidaan tarpeen mukaan kokeilla ja lisätä ajan myötä helposti.

Kuinka usein?

Ei välttämättä kannata hirttää itseään kiinteään joka torstaiseen julkaisuaikatauluun. Suunnittelu kannattaa ja julkaisukalenteri on avuksi, mutta täytyy joustaa toiminnan ja markkinan mukaan. Saat kaikki sarjan hyödyt kun julkaisuväli on sellainen, että yleisö tunnistaa sarjan, ja voit hyödyntää sen eteenpäin vievää momenttia kohderyhmässä. Esim. kerran kvartaaalissa olisi kiva vähintään olla esillä. Oppimisen ja löydettävyyden hyöty sekä yleisön muistijäljen kasvu on suurinta, kun tekijöillä on kädet savessa myös jatkuvasti. Tosin meidän tekijät tekevät videoita joka tapauksessa jatkuvasti ja oppivat myös muista projekteistaan, tuoden sinun videoosi mukanaan uusimman osaamisensa.

Hinta?

Investoimme molemmat ensimmäisen videon tuottamiseen vain lyhyen workshopin verran aikaa, jotta lähdetään varmasti asiakastasi kiinnostavaan suuntaan. Sen ansiosta videoille voidaan sopia jatkuvaan tilaamiseen sopiva kiinteä tuotantokustannus. Sovitun kanavakohtaisen formaatin ansiosta tilaamisen voi tehdä kuka tahansa teidän organisaatiosta esimerkiksi yhdellä sähköpostilla. Ei turhia palavereja aloittamisen jälkeen! Tehdään, julkaistaan ja opitaan jatkuvasti parantaen.

Nähdään pian!

Oppiminen on tärkeintä sosiaalisen median hyödyntämisessä

Vain muutos on pysyvää, joten oppiminen on tärkeintä.
Vain muutos on pysyvää, joten oppiminen on tärkeintä.

Pidin esityksen sosiaalisen median hyödyistä Meeting Park Eventsin aamiaistilaisuudessa.

Oppiminen on paras asenne somessakin

Pohtiessani esitystä ja tehdessäni tutkimusta sitä varten, kävi selväksi, että oppiminen on avain – no kaikkeen työelämään, ja myös sosiaalisen median hyödyntämiseen tehokkaasti.

Koska vain muutos on jatkuvaa ja kiihtyvää – meidän paras kilpailuetumme, kaiken työelämän ja liiketoiminnan perusta on oppiminen. Jatkuva ja nopea oppiminen antaa meille aikaa suunnitella työmme suuntaa, ennen kuin maailma tulee ja pakottaa meidät muuttumaan. Tässä sosiaalinen media voi antaa ratkaisevan edun. 

Otetaan esimerkki: Vegaaninen eli kasvisruokavalio ilmiönä, joka koskettaa hirveän monta alaa. Jos olit aktiivisesti somessa, sait aikaa reagoida ja ymmärtää muutoksen laajuuden kuukausia, jopa vuosia enemmän, kuin perinteisiä medioita seuraamalla. Ajattele esim. ravintoloitsijaa jolle tämä villitys alkaa juuri nyt valkenemaan… olishan se kiva ollut ymmärtää jo pari vuotta sitten ja tarttua mahdollisuuteen innolla ja ajalla, luoda omia ideoita ja reseptejä, ilmettä ja mainontaa – siis johtaa itse sitä omaa markkinaa.
Kuin nyt hikisenä alkaa googlamaan takahuoneessa että ”mistä hitosta niitä soijapihvejä saa?”
Voi myös kuvitella millaiseen asiakaskokemukseen nuo kaksi erilaista asetelmaa johtavat.

Jaoin esityksessäni myös oman ajatukseni oman somen vastuullisesta jatkuvasta haltuun ottamisesta, eli sen puutarhoimisesta. Se tarkoittaa että osallistun tarkoituksen mukaisesti, ohjaten toisia käyttäjiä ja alustojen algoritmejä tunnistamaan mitä haluan jatkossa oppia lisää. Ja sitä sitten saan. Jatkossa alustat tulevat kehittymään kiinnostusten kohtaamisessa vielä enemmän, mutta mitä enemmän osallistut, sitä paremmin ne toimivat. Ohessa parhaat palat, alle minuutissa.

Kun oppiminen on tavoite, ja tahallisen addiktion kohde somessa, se ohjaa kaatumaan oikeaan suuntaan ja tapaan käyttää somea oman uran ja elämän edistämiseksi.

Esityksen kalvot voit selata alta. Ota yhteyttä minuun jos haluat jutella tästä lisää tai kertoa asiakkaallesi jotain kiinnostavan videon avulla.

 

Jännittäminen ei haittaa esiintymistä

Ajatus näkyy

Jussi Montonen Maestrolta kysyi vinkkiä kokemattomien esiintyjien auttamisesta videolla kameran edessä, ja vastasin seuraavaa:

 1. Jännittäminen ei haittaa esiintymistä. Siitä saa itse asiassa energiaa.
 2. Jähmettyminen ja kauhu kameran edessä johtuu siitä, kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä, tai sanoa, tai miten olla. Myös häpeä johtaa näihin toimintakykyä lamauttaviin ”pitäisi”- ajatuksiin.
 3. Ratkaisu on kertoa, että
  • A: Häpeään ei ole mitään syytä, koska esiintyminen on hyvää palvelua asiakkaalle.
  • B: Keskity niihin aitoihin ajatuksiin jotka sinua kiinnostaa ja kerro ne oman ajattelusi ja persoonasi läpi. Silloin olet uskottava, koska ajatuksesi näkyvät naamastasi.

Kiitos Jussille kysymyksestä ja seuraavaan kertaan!

Videomyyjä VS. Korkeapaine-myyjä

 

Myyntiä videoilla Maestron Jussi Montosen tapaan

Ohjelmistotalo Maestron markkinointipäällikkö Jussi Montonen keskustelee uusimassa AntinStoryssa videoiden hyödyntämisestä myynnissä perinteisten keinojen sijaan. Hauska tositarina Maestron myynnistä kentältä havainnollistaa asian konkreettisesti.

Aidon fiiliksen välittämisen syy

Kotipalvelu Ykköset OY:n Piritta Laurila ja Antti käyvät läpi aitojen fiilisten välittymistä markkinoinnissa ja Antin työkokemusta ja -historiaa. Katso uusin AntinStory alta:

Unelma luovan alan yrittäjille

Pekka Krook kertoo unelmastaan luovan alan yrittäjille

Antti tapasi keväisessä Uunisaaressa Pekka Krookin. Pekka sparraa yrityksiä ja luovan alan tekijötä. Hän on myös intohimoinen saunoja ja Sauna from Finland – yhdistyksen toiminnanjohtaja. Uusimmassa AntinStoryssa Pekka kertoo, minkälaisen muutoksen hän toivoisi näkevänsä sparraamiensa yrittäjien elämässä.

Voit seurata Pekkaa ja hänen valoisia kuviaan Instagramissa.

Antti kertoo, mitä on OneMinStoryn keskiössä

Uusimmassa AntinStoryssa Pekka tiedustelee, onko Antilla mottoa ja mitkä asiat määrittävät OneMinStoryn toimintaa?

Voit seurata Pekkaa Instagramissa.

Tekstityksen lisääminen YouTube-videoon

Näin lisäät tekstityksen videoosi YouTuben avulla

Millä laitteella selaat eniten sosiaalisia medioitasi? Feedissäsi tulee vastaan video, joka pyörähtää käyntiin lähtökohtaisesti äänettömänä. Henkilö puhuu ja näät suun liikkeet, mutta et tiedä mistä hän puhuu. Kuinka monta sekuntia katsot ennen kuin jatkat selaamista?

Tekstityksestä on tullut välttämätöntä somevideoissa, joissa puhutaan asioista muuten, kuin graafisten elementtien ja suoraan tekstin kautta. Tässä blogissa esittelemme tavan, jolla saat lisättyä tekstityksen videoosi vaivatta ja varmistat katsojiesi mielenkiinnon säilymisen.

YouTube tarjoaa loistavan videojulkaisualustansa lisäksi monia lisätoimintoja, joilla voit luoda enemmän arvoa videoillesi. Yksi näistä on tekstitysten lisääminen, jonka käymme läpi kohta kohdalta alla:

1. Mene oman YouTube-tilisi Creator Studio-tilaan ja navigoi kohtaan Videonhallintaohjelma.

2. Valitse video, johon haluat luoda tekstityksen ja klikkaa pienen nuolen alta kohdasta “Tekstitykset”.

3. Tekstitysten hallinta-tilassa valitse “Lisää uusia tekstityksiä”.

4. Seuraavaksi valitse “Luo uusi tekstitys”.

5. Ikkunaan aukeaa YouTuben tekstitystyökalu, otsikolla: “Litteroi ja ajoita”. Työkalu analysoi videon automaattisesti ja sijoittaa “tekstitys-laatikoita” löytämänsä puheen päälle. Voi muokata, poistaa, tai lisätä laatikoita halutessasi. Kirjoita laatikoiden sisältöä vastaaviin sarakkeisiin vasemmalla puhetta vastaava teksti.

6. Kun olet tyytyväinen tekstitykseen, klikkaa oikealta ylhäältä “Julkaise”. YouTube käsittelee tekstityksen ja se on nähtävissä hetken päästä. Erittäin helppoa!

 

(7.) Jos haluat, voit ladata juuri luomasi tekstityksen .srt-tiedostona, joka toimii yleisesti kaikilla alustoilla ja ohjelmilla. Tiedosto jonka lataat, on synkronoitu videotiedostoon, jonka pohjalta tekstityksen YouTubessa teit.

PRO TIP 1: Jos uploadaat juuri lataamasi .srt-tiedoston samaan videoon, mutta englanninkielisen tekstityksen puolelle, näkee katsojasi suomenkielisen tekstit myös, jos hän käyttää YouTubea englanniksi

PRO TIP 2: Jos haluat pakottaa tekstityksen päälle aina kun videota katsotaan, liitä tämä pieni koodin pätkä videosi tunnisteisiin eli tageihin: yt:cc=on

PRO TIP 3: Jos haluat helpottaa litterointityötäsi, kurkkaa tämä mielenkiintoinen artikkeli siitä, miten voit hyödyntää Google Docs:n äänentunnistusta.

PS. Tekstityksen tekeminen videon editointivaiheessa on myös varteenotettava vaihtoehto. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että tekstitys on videossa ikuisesti. Sen sijaan tekstityksen lisääminen erillisenä tiedostona on tapa, jolla varmistat että tekstitys on saatavilla ja katsoja saa sen myös halutessaan pois näkyvistä.

 

Videon merkitys luottamuksen rakentajana

Sadat videot liiketoimintaa kasvattamassa

Antti kävi tapaamassa Sales Communications Oy:n Jani Aaltosta, joka on kiistämättä Suomen business-maailman edelläkävijä videon käytössä.

Jani avasi sitä, kuinka tärkeässä osassa videoiden määrä ja laatu ovat ja kuinka suuri vaikutus niillä on ollut Sales Communications:n liiketoiminnassa ja kiinnostavuudessa alalla.

Janin omien sanojen mukaan:

”Videon merkitys luottamuksen rakentajana on tosi, tosi tärkeä.”

Voit seurata Jania esim. Twitterissä @JaniAaltonen ja hashtagilla #AALTONEN.

Videon riskit ja niiden luoma jännitys.

Keskustelu kääntyikin toisensuuntaiseksi, kun Jani alkoi kyselemään Antilta vinkkejä videotuotantoon.

Laita YouTube-kanavamme tilaukseen ja saat ensimmäisenä tiedon uusista AntinStory-videoista!

Videon potentiaali käyttöön tiivistämällä

Tiivistämällä luot arvoa videolla

Tapasimme Digital Media Finlandin CEO:n Jari Muikun kanssa, koska halusin kysyä häneltä mikä on hänen mielestään videon rooli yritysten käytössä laajemmin katsottuna digitaalisen median kentässä. Jari on digitaalisen median asiantuntija ja hän kirjoittaa mm. Markkinointi ja Mainonta – lehteen ajankohtaisia kolumnia työnsä ohessa konsulttina.

Juttua olisi riittänyt pitempäänkin. Vaskoolin pohjalle kohtaamisen kuvatusta tekstistä jäi tiivistäminen. Aiheen mukaisesti video editoitiin n. minuuttiin. Leikkauspöydän lattialle piti jättää joitain helmiä, kuten Jarin kertoma Benjamin Franklinin lainaus:

”Kirjoitan sinulle pitkästi, koska minulla ei ole aikaa kirjoittaa lyhyesti.”

Toimistomme sijaitsee samassa toimistohotellissa, ja tapasin Jarin käytävällä videon julkaisun jälkeen. Hän muistutti, että mm. Facebookissa tilastot osoittavat nyt juuri pidemmän videon olevan kasvussa. Näin on. Pidemmän videon kärkihahmoiksi tarvitaan persoonia jotka ovat esiintymisellään vangita yleisönsä ruudun ääreen pidemmäksi aikaa. Työelämässä nämä hahmot ovat vielä kovin harvassa, ja yhteistyö vloggaajien tai tubettajien kanssa tulee varmasti yleistymään.

Tavallinen virkamies Virtanenkin voi onnistua videolla tekemällä työtä sen eteen, että tiivistää olennaisen asian ja tuottaa oivalluksen yleisölleen.

 

 

Näin maailman menestynein henkilöbrändi liike-elämässä tuottaa sisältönsä

Videolle perustuva sisällön pylväs

Antti Sipilä haastattelee Gary Vaynerchukin brand manager Andy Krainakia, joka jakaa perusteet heidän sisällön tuotantomallistaan. Sisällön tuotanto perustuu jatkuvaan videotuotantoon, jota jatketaan muihin pienempiin sisältöihin. Tätä kutsutaan sisällön pylvääksi tai Gary Vee -sisältömalliksi. Suomeen Andy Krainakin ja VaynerMedian toi Arctic Startup. Nauti arvosta!